Cum transformi fotografiile live în clipuri video, fără aplicații suplimentare

Cum transformi fotografiile live în clipuri video, fără aplicații suplimentare

Fotografiile live au un farmec aparte pentru posesorii de iPhone. Sunt frânturi de amintire, în locul unui moment static. Asta nu înseamnă însă că nu le poți partaja cu utilizatorii de Android sau nu le poți posta în format video pe Facebook sau Instagram.

Dacă ești utilizator de iPhone și nu ai dezactivat expre aceeastă funcție, majoritatea fotografiilor pe care le imortalizeze cu telefonul sunt în format live, scurte clipuri video. Live Photos conțin 1,5 secunde de video înainte și după cadrul pe care l-ai dorit imortalizat.

În mod implicit, secvența video de câteva secunde cu sunet nu poate fi redată decât pe iPhone. Intri în galerie, ții câteva momente degetul apăsat pe o fotografie și ar trebui să vezi în format video contextul în care a fost imortalizată. Experiența este una foarte plăcută și, fără să te aștepți crează dependență.

Apropo, dacă nu creezi fotografii Live cu iPhone-ul tău, când ai aplicația de captură deschisă, asigură-te că este bifat cercul de culoare albă din dreapta sus, din fereastra de captură. Este vorba de iconița cu alte trei cerculețe mai mici în interior. live photos

În iOS 13, cei de la Apple s-au gândit să introducă un sistem simplu pentru a putea exporta fotografiile Live. În doar câteva momente, poți transforma imaginea creată de tine în format video. În cazul de față, imaginea de mai sus am imortalizat-o la restaurantul Noua din București în urmă cu câteva săptămâni. În contextul unei cine spectaculoase, imaginea imortalizează o frântură drăguță din acel moment. Când te uiți însă la video, chiar și în doar trei secunde, surprinzi altfel acea experiență.

În ceea ce privește mecanismul la care am apelat, din Galerie, cu fotografia dorită afișată pe ecran, apasă în stânga jos pe butonul de partajare. Dintre opțiunile disponibile, alege Save as Video sau Salvați drept clip video. Aproape instant, ar trebui să ai în galerie clipul video pe care îl poți partaja cu prietenii, îl poți urca pe YouTube, pe Facebook sau Instagram.

Citește și: