Godină explică de ce s-a ajuns la violențe de nedescris în ziua de Paște: „Nici ambulanțele nu prea intră neînsoțite de poliți”

Godină explică de ce s-a ajuns la violențe de nedescris în ziua de Paște: „Nici ambulanțele nu prea intră neînsoțite de poliți”

Marian Godină a publicat pe Facebook un mesaj despre de ce s-a ajuns la violențe incredibile în ziua de Paște în Săcele, județul Brașov. Odată ce parcurgi textul lui, înțelegi un pic mai mult în ce mediu trăiesc oamenii de-acolo.

Pe scurt, în Săcele, mai multe persoane s-au luat la bătaie. Poliția Locală s-a dovedit inutilă în a opri violențele. Mai mult, unii dintre cetățenii recalcitranți au aruncat cu pietre spre polițiști. În urma cercetărilor, polițiștii au depistat și identificat 18 persoane, care au fost implicate în cauză, susține IPJ Brașov.

Șase persoane au primit îngrijiri medicale la fața locului. O persoană a fost transportată la spital, dar a refuzat internarea.

„Doar că o astfel de vizită nu ai cum să o faci pentru că șansele să ieși de acolo întreg sunt foarte mici”, descrie Godină mediul de-acolo.

El a afirmat că în viața de polițist în Săcele înveți să respecți niște reguli pe care înainte nu le știai. Să patrulezi acolo cu geamurile deschise e ca și cum ai accepta să-ți iei o piatră în față, a adăugat acesta.

Godină explică ce se întâmplă în timpul perchezițiilor de acolo

La perchezițiile pe care la facem acolo, dimineața devreme ne prinde cu duba pe vreo uliță strâmtă cât să circulăm cu oglinzile rabatate pentru a încăpea pe drumul delimitat lateral de garduri înalte construite din uși de frigidere, capace rotunde de butoaie de tablă și orice alte obiecte găsite folositoare. Drumul plin de hârtoape cu apă și noroi clatină duba și ne face să ne întrebăm dacă mai ieșim de acolo”, a spus Godină.

El susține că a încercat de multe ori să nu-i judece pe cei de-acolo. „Sunt dintre ei care muncesc, dar majoritatea trăiesc din alocații, ajutoare sociale și, de ce să nu o spun, din cerșit și furturi. Nu pot să uit imaginea unui BMW Z3 furat si găsit acolo la una dintre razii, cu ceva ani în urmă”, a mai spus acesta.

„De copiii de acolo îmi e milă, ei nu au vreo vină, dar, din păcate, sunt slabe șanse să se rupă de acele medii. Realitatea e mult mai tristă decât ce vedeți la televizor, iar cauzele mult mai profunde și mai greu de înțeles.”
Marian Godină

La ultimul recensământ, în cartierul Gârcini (Săcele), e cea mai mare comunitate de romi din țară. Mai mult de jumătate din populație e minoră, iar 60% dintre femei sunt mame minore, notează Mediafax.

Citește și: