Gigantul american care a decis să plece din România. Îi vedeai mereu pe străzi, iar din 4 iunie totul se termină

Gigantul american care a decis să plece din România. Îi vedeai mereu pe străzi, iar din 4 iunie totul se termină

În ultimii 10 ani au venit în România numeroase companii mari. Serviciile multora sunt încă active. Unul dintre ele nu va mai fi însă de la începutul lunii iunie.

Pe 4 mai, Uber a anunțat că serviciul Eats nu va mai fi disponibil în România. Asta se va întâmpla din 4 iunie, până atunci urmând să mai onoreze comenzi. Serviciul de livrat mâncare al gigantului american a fost lansat în România în mai 2018. Concurența e însă mare în acest moment, cu soluții ca foodpanda, Takeaway sau serviciile proprii de livrare ale restaurantelor.

Pe 4 mai, Uber a transmis că decizia se bazează pe o analiză detaliată a rezultatelor de business într-o piață competitivă pentru livrarea de mâncare. Astfel, serviciul n-a devenit rapid numărul 1 sau 2 și decizia de-a ieși de pe piață a venit.

Decizia Uber nu afectează însă doar România. În alte șase piețe oprește activitatea pentru Eats. În a șaptea piață cedează folosirea serviciului către altă companie.

Cum a pornit Uber Eats?

Inițial, în urmă cu 10 ani, compania Uber nu oferea decât transport cu șoferi parteneri. Eats a pornit ca un experiment local, inițial lansat în Santa Monica. La acea vreme se numea Fresh și era disponibil doar în aplicația Uber. În 2015, a început însă dezvoltarea către ceea ce e în prezent. A devenit Eats și este aplicație separată.

„[…] am luat decizia dificilă de-a renunța la Uber Eats în România pe 3 iunie. […] Prioritatea noastră numărul unu acum este să reducem impactul [pe care îl va avea decizia] asupra angajaților, restaurantelor partenere, partenerilor de livrare și-a clienților care ne-au susținut.”
Uber Eats

În România, a debutat în București în mai 2018. Apoi, s-a extins către orașele Timișoara și Iași. În prezent, rețeaua celorlalte servicii de livrat mâncare e mai mare. Încă nu e clar dacă decizia de-a ieși din România și alte piețe a fost cauzată de criza medicală sau era în plan de la începutul anului.

Citește și:
Etichete: