04 mai 2020 | 13:38

Uber renunță la serviciul Eats în România. Până când îl mai poți folosi?

ACTUALITATE
Uber renunță la serviciul Eats în România. Până când îl mai poți folosi?

Uber a anunțat că serviciul Eats nu va mai funcționa în România. Decizia se aplică din iunie.

Uber a transmis un mesaj de informare conform căruia serviciul de livrare mâncare Eats își va opri activitatea din 3 iunie.

„[…] am luat decizia dificilă de-a renunța la Uber Eats în România pe 3 iunie. […] Prioritatea noastră numărul unu acum este să reducem impactul [pe care îl va avea decizia] asupra angajaților, restaurantelor partenere, partenerilor de livrare și-a clienților care ne-au susținut.”
Uber Eats

Serviciul Uber Eats a fost lansat în România în mai 2018. A venit pe piața locală după Polonia, cea mai mare piață din regiune.

Ce spune Uber România despre decizia de-acum

Compania a transmis că decizia se bazează pe o analiză detaliată a rezultatelor de business într-o piață competitivă pentru livrarea de mâncare. În prezent, pe lângă Uber Eats, ai la dispoziție Glovo, foodpanda, Takeaway și alte câteva servicii mai mici prin care poți primi mâncare acasă. Totodată, sunt restaurante care oferă propriile servicii de livrare, cum ar fi pizzeriile.

Compania susține că în România va continua să investească în parteneriate de încredere cu șoferii și partenerii. De curând a lansat Uber Pro, un program extins de loialitate, care oferă șoferilor din România o gamă largă de beneficii. Și în această perioadă oferă curse gratuite pacienților cu boli oncologice în parteneriat cu Roche România.

Serviciul acesta a pornit ca un experiment local, inițial lansat în Santa Monica. La acea vreme se numea Fresh și era disponibil doar în aplicația Uber. În 2015, a început însă dezvoltarea către ceea ce e în prezent. A devenit Eats și este aplicație separată.

A ajuns în sute de orașe și zeci de țări prin parteneriate cu câteva zeci de mii de restaurante. În România, a debutat în București și s-a extins apoi în orașele Timișoara și Iași.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele