”Garantez 100%”: Orban a detaliat posibilitatea lockdown-ului de după alegeri, din nou

”Garantez 100%”: Orban a detaliat posibilitatea lockdown-ului de după alegeri, din nou

Oficialii PSD au făcut multă propagandă în jurul închiderii țării după alegerile parlamentare printr-un lockdown sau stare de urgență. Ludovic Orban a adresat subiectul a doua oară într-o singură săptămână.

O mare parte dintre conferințele de presă ale oficialilor de la București vizează dezmințirea de zvonuri. În loc să ofere informații noi sau utile, Ludovic Orban se chinuie, mai degrabă, să atragă atenția asupra lucrurilor care nu se vor întâmpla, pentru că este forțat de opoziție.

De această dată, a doua, a treia sau a cincea oară, premierul Ludovic Orban și-a epuizat vocabularul încercând să explice că nu va exista un lockdown după alegerile parlamentare de sâmbătă, iar motivul este unul cât se poate de simplu. România nu își poate ”permite din punct de vedere economic” o astfel de măsură.

„Garantez 100% că nu va fi niciun lockdown. România nu îşi poate permite aşa ceva, nu ne putem permite din punct de vedere economic, din punct de vedere al perioadei care urmează. Aşa ceva nu se va întâmpla. Deci, cine mai susţine aşa ceva, spun că este o bazaconie şi că este de fapt o minciună de campanie în încercarea de a mai reduce susţinerea pentru PNL. Şi preşedintele a spus foarte clar: nici vorbă de aşa ceva. Nu se pune problema unei închideri a activităţilor economice”, a afirmat Orban la România TV, citează Agerpres.

În același context, oficialul a atras atenția asupra unui trend descendent referitor la numărul de cazuri noi depistate cu Covid-19 în România. „De şapte-opt zile avem un trend descendent şi ce este foarte important, în ultimele cinci zile din şapte numărul persoanelor vindecate a depăşit numărul persoanelor infectate. Este adevărat că s-a testat mai puţin pentru că au fost zile libere şi nu au funcţionat toate centrele de testare, dar activitatea de testare se reia începând de astăzi în condiţii mai normale, în funcţie de solicitările de testare”, a spus premierul.

Pentru că ne confruntăm în continuare cu o problemă la nivel național când vine vorba de disponibilitatea paturilor de terapie intensivă, premierul a venit cu o veste bună și pe acest front. Spitalul privat Metropolitan din rețeaua Monza va intra, începând de joi, în rețeaua de suport Covid cu 30 de paturi ATI.

„Mâine dimineaţă la 8 jumate mă duc. V-am zis de primul spital privat care intră în reţeaua de suport COVID, e vorba, pot să spun acum, de spitalul Metropolitan din reţeaua Monza. Mâine finalizăm toate pregătirile. Omul nu plăteşte, acolo toate serviciile vor fi decontate cum sunt decontate serviciile pentru spitalele publice. În plus, şi personalul detaşat care se duce acolo nu este plătit de spitalul respectiv. De altfel, el a mai funcţionat, dar fără secţii de terapie intensivă, a mai funcţionat în perioada stării de urgenţă. E foarte important, pentru că vom avea încă 30 de locuri capacitate de tratare în ATI şi probabil 30-40 de locuri care, chiar dacă nu reprezintă secţii de terapie intensivă, vor avea oxigen, adică vor putea permite tratarea persoanelor care nu necesită neapărat ventilare mecanică, ci necesită oxigenare”, a afirmat Ludovic Orban la RTV, conform Agerpres.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: