17 iul. 2020 | 08:00

Gadgetul care te învață să boxezi e perfect pentru pandemie, dacă tot stai în casă

ACTUALITATE
Gadgetul care te învață să boxezi e perfect pentru pandemie, dacă tot stai în casă

Într-o lume ideală, ar trebui să fii un pic mai sportiv, să mergi la sală, să mergi pe bicicletă, să te dedici unei activități fizice. Dacă nu te simți motivat, există un gadget pentru asta, o aplicația și un ecran generos.

Dacă tot vorbim de gadgeturi inteligente care îți acaparează casa, era doar o chestiune de timp până când algoritmi, inteligență artificială și rețele neurale să te transforme într-un sportiv mai bun, într-un om mai sănătos și mai arătos.

Liteboxer este un aparat destul de complex, un sac de box reinventat pentru noua generație. Partea care îți stimulează activitatea este de forma unor discuri cu benzi de leduri împrejur, în număr de șase. Acestea se luminează pentru a-ți atrage atenția unde trebuie să lovești, îți dictează ritmul.

Dedesubt este integrată o zonă mai mare pentru lovituri ”la corp”. Un pic mai jos găsești un stand pentru o tabletă, pe care poți rula exerciții fizice și cursuri de box. Pentru că aparatul ascunde o cantitate generoasă de tehnologie, fiecare lovitură a ta este măsurată. Poți vedea forța cu care lovești pe telefon, precizia cu care nimerești ținta și nu numai.

Muzica emisă de aparat și ritmul care îți este impus prin lumini de Liteboxer, sunt fundamentale pentru a te ambiționa și a te ține motivat. Există o serie de detalii importante care te-ar putea încuraja să tot revi la Liteboxer, dacă tot ai făcut o investiție semnificativă în achiziție.

Apropo de preț, Liteboxer este departe de a fi un gadget pe care să-l cumperi că ți se pare drăguț. Prețul de achiziție este 1495 de dolari, la care se adaugă un abonament de 30 de dolari, pe care trebuie să-l plătești după trei luni gratuite. Conform celor de la Engadget, deși prețul pare absurd la prima vedere, este foarte similar cu costurile unui an de antrenamente în materie de box la o sală specializată din SUA. Depinde acum cât de tare ai nevoie să dai cu pumnul în ceva, dar dacă te încântă ideea, te poți arunca la o precomandă la această adresă. 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele