Fotografiile cu valuri înghețate îți arată că nu înțelegi cum funcționează natura

Fotografiile cu valuri înghețate îți arată că nu înțelegi cum funcționează natura

Indiferent cât de puțin timp ai petrecut în natură, în mod inevitabil, ai fost cu siguranță surprins de niște cadre care să-ți taie respirația. Cele mai spectaculoase sunt însă cele a căror explicație nu este evidentă, precum valurile înghețate din imaginile din mai jos.

Iarna este diferită în fiecare colț al mapamondului. În unele teritorii este mai agresivă, în altele este mai blândă sau imprevizibilă. Având în vedere dimensiunea Statelor Unite ale Americii, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că acolo există colțuri cu fiecare tip anotimp rece. Dacă ai și noroc să le poți imortaliza câteodată, ești norocos.

De o cantitate semnificativă de noroc a avut parte și Eric Gross, artistul din spatele acestor imagini spectaculoase. Localizat în Colorado, Statele Unite ale Americii, Gross este pasionat de fotografii de peisaj.

lacul colorado

Aceste imagini au fost create la prima oră a dimineții, la Dream Lake în Rocky Mountain National Park. La prima deplasare în zonă, datorită peisajului fantastic, erau foarte mulți oameni în apropiere. Din acest motiv, a decis să se deplaseze mai departe. Nu a mers foarte mult până a găsit o zonă din apropierea lacului cu valuri de gheață.

”În timp ce o mare parte din lac era înghețat cu dâmburi, o secțiune mică lângă mal avea ceea ce păreau să fie valuri înghețate cu margini ascuțite, curbe agresive și margini abrupte. Nu-mi puteam explica ceea ce văd, așa că în timp ce încercam să-mi imaginez cum se fomează valuri înghețate am început să fotografiez. Și să fotografiez și fotografiez.”, a explicat artistul.

Conform cercetătorilor, fenomenul nu este foarte rar, deși explicația nu este una foarte clară. Un lucru este însă sigur, nu îngheață valurile. În schimb, îngheață bucăți din apă, în timp ce altele bucăți cu o textură similară cu zăpada udă vin peste suprafețele înghețate în valuri și îngheață pe rând. Eventuale valuri de apă un pic mai puțin rece finisează rezultatul final. Cu alte cuvinte, este vorba de un set de circumstanțe foarte precis pentru a se obține acel rezultat, o combinație de apă dulce, vânt, temperaturi foarte scăzute.

valuri inghetate lacul colorado

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: