VIDEO Ford vine cu alternativa care te-ar putea face să uiți de Dacia: cum arată Puma ST

VIDEO Ford vine cu alternativa care te-ar putea face să uiți de Dacia: cum arată Puma ST

Ford este singurul producător străin care face mașini la noi în țară, alături de constructorul autohton Dacia. Americanii vin acum cu un nou model, Puma ST, prezentat în premieră mondială.

Ford a prezentat un nou model derivat din primul SUV hibrid produs în România – adică Puma. Noul model, prezentat în premieră mondială, se numește Puma ST și e produs chiar în uzina din Craiova. Iar clipul de prezentare e unul impresionant, fiind ales Transfăgărășanul.

Puma ST are 200 de cai putere și atinge o viteză maximă de 220 de Km/h.

Noul Ford Puma ST, alternativa Dacia

Potrivit detaliilor oferite de constructorul american, mașina dispune de un motor de 1,5 litri EcoBoost și trei cilindri, are 200 de CP și e capabil să atingă suta de kilometri în 6,7 secunde. Viteza maximă la care ajunge este de 220 km/oră.

Modelul are un consum de 6,9 litri la suta de kilometri și este dotat cu un diferențial mecanic cu alunecare limitată (LSD), care permite roților să se învârtă cu viteze diferite în momentul virajului. Potrivit oficialilor Ford Craiova, citați de Automarket.ro, șasiul noului Puma ST este cu 40% mai rigid decât în cazul lui Fiesta ST și are răspunsuri la direcții mai rapide cu 25%.

Nu se ști deocamdată cât va costa noul model, din moment ce prețurile n-au fost comunicate.

De remarcat și momentul în care Ford anunță apariția unui nou model pe piață. Se întâmplă în aceeași lună în care Dacia a prezentat cele trei noi modele – Logan 3, Sandero 3 și Sandero Stepway. Niciunul dintre aceste modele, însă, nu prea are șanse să bată tehnologia cu care vine Ford.

Americanii se laudă cu cea mai puternică și tehnologizată mașină produsă vreodată în România. Dacă va fi așa, urmează să vedem. Mai important va fi, însă, prețul. Dacă va fi mult peste oferta Dacia, atunci s-ar putea ca cei doi constructori să nu se bată de la egal la egal.

Dacă, însă, diferențele nu vor fi mari, atunci americanii ar putea avea câștig de cauză.

Citește și: