Ferește-te de Tenet, pe torrent: mii de copii care-ți virusează PC-ul, virale

Ferește-te de Tenet, pe torrent: mii de copii care-ți virusează PC-ul, virale

În țările în care s-au redeschis deja cinematografele, cel mai nou film al lui Christopher Nolan face valuri. În mod inevitabil, Tenet există deja pe torrent, dar ar fi bine să nu-l descarci.

Multe dintre filmele de top care ar fi trebuit să aibă premiera cinematografică în ultima jumătate de an s-au lansat prin intermediul serviciilor de streaming. În același timp, premiera unor pelicule, precum noul James Bond sau cel mai recent lung metraj din seria Fast & Furious, a fost mutată în 2021. După mai multe amânări, Tenet al lui Christopher Nolan a ajuns în urmă cu câteva zile în cinematografe.

Cei care sperau să-l vadă pe torrent la câteva zile după premieră au fost dezamăgiți să vadă că toate copiile din online sunt, de fapt, false. Mai mult decât atât, îți infectează sistemul cu malware. Cei de la Warner Bros. sunt și ei foarte interesați de acest subiect, încercând să blocheze distribuirea online a peliculei prin mijloace ilegale. Nu de alta, dar este unul dintre cele mai scumpe filme ale lui Christopher Nolan de până acum, iar producătorii vor să-și recupereze investiția.

În prima fază, filmul ar fi trebuit să aibă premiera în iulie, dar din cauza pandemiei care a închis majoritatea cinematografelor, lansarea a fost amânată până la finele lunii august. La momentul de față, Tenet poate fi văzut în cinematografele din Australia, Canada, Franța, Germania, Coreea de Sud și Regatul Unit. În țări precum SUA, Rusia, Japonia sau China, unde majoritatea cinematografelor sunt închise, fanii lui Nolan mai au un pic de așteptat pentru a-i vedea ultima creație.

Având în vedere interesul pe care l-a generat Tenet în ultimele luni, nu este o surpriză faptul că foarte mulți vor să-l pirateze. Problema este că toate versiunile pe care le găsești online sunt false. Acest fenomen este departe de a fi unul nou, dar având în vedere că va mai trece foarte mult timp până când filmul va ajunge pe vreun serviciu de streaming, este improbabil să-l găsești pe torrent într-o variantă validă.

Majoritatea versiunilor nici măcar nu sunt filme și te forțează să-ți instalezi un progrămel pentru a ”debloca” pelicula. Respectivul program este de fapt o formă de malware și îți poate pune securitatea datelor în pericol, îți poate bloca sistemul cu ransomware și nu numai.