Facebook Messenger se reinventează din nou, pentru că asta îți mai lipsea

Facebook Messenger se reinventează din nou, pentru că asta îți mai lipsea

Facebook Messenger este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie și tocmai a beneficiat de o actualizare importantă.

De obicei, când vine vorba de aplicații, te-ai aștepta ca dezvoltatorii să meargă pe principiul ”când ceva funcționează, nu trebuie schimbat”. La Facebook, lucrurile sunt exact invers. Cum poți aliena mai mult utilizatorii, pentru că este improbabil să renunțe la Facebook?

La aproximativ o lună după ce gigantul lui Zuckerberg a forțat pe toată lumea să îmbrățișeze noua interfață web a Facebook, a venit momentul ca Messenger să aibă parte de o reinventare, începând cu icoana aplicației. Schimbările sunt atât de multe, încât compania a decis să publice un clip video pe care îl poți vedea mai jos, cu titlul ”Viitorul mesageriei este acum”.

Una peste alta, s-a schimbat culoarea implicită a bulelor de chat, au fost incluse teme noi pentru fereastra de chat și reacții personalizate la mesajele primite. ”Noul aspect reflectă o tranziție către viitorul mesageriei, un mod mai dinamic, distractiv și integrat de a petrece timp cu persoanele preferate, prin aplicațiile și dispozitivele tale preferate.”, au insistat cei de la Facebook într-o postare pe blogul companiei.

Unele schimbări pe care se insistă în clipul de mai jos sunt mai vechi, dar s-au aflat în beta sau nu au fost disponibile tuturor utilizatorilor. De exemplu, prin funcția Watch Together te poți uita cu prietenii dintr-o videoconferință la un clip video și să reacționați împreună. Din păcate, nu sunt suportate decât clipurile de pe Facebook, nu și din YouTube, de exemplu. Dacă nu ai activat încă modul întunecat în Messenger, ți se atrage atenția și asupra schimbării cromatice.

O altă funcția inclusă în această prezentare este cea care îți permite să trimiți mesaje din Messenger utilizatorilor de Instagram. Aceasta nu este disponibilă la scară largă, dar dacă ești în America de Nord ar trebui să o poți experimenta în viitorul apropiat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: