Donald Trump nu a terminat războiul cu Huawei: ce a decis, la un an după ruperea legăturii cu Google

Donald Trump nu a terminat războiul cu Huawei: ce a decis, la un an după ruperea legăturii cu Google

În urmă cu un an, Donald Trump a început un război cu Huawei, interzicând gigantului chinez să mai colaboreze cu companiile americane. De atunci, nu au mai avut voie să creeze terminale cu Android.

În plină pandemie, ai crede că Donald Trump are probleme mai importante de rezolvat decât să continue conflictul cu Huawei, dar te înșeli. La exact un an după ce a impus o serie de restricții în privința colaborării chinezilor cu companii americane, președintele SUA a prelungit restricțiile respective.

Huawei nu și-a recăpătat licența Android și dreptul de a relua colaborarea cu Google, pentru cel puțin încă un an. Miercuri, președintele Trump a extins un ordin executiv intitulat ”Urgență Națională” (National Emergency) pentru a securiza informațiile și serviciile telecom în fața unor amenințări externe. În documentul cu pricina, este menționată și compania Huawei ca fiind o amenințare.

Primul ordin executiv de această manieră a fost semnat în luna mai 2019. După intrarea în vigoare a acelui document semnat de Trump, Huawei nu a mai avut voie să facă afaceri cu nicio firmă localizată în SUA. Printre consecințele destul de tragice ale acelei situații, se numără faptul că Huawei a pierdut accesul la serviciile Google și nu le-a mai putut integra pe terminalele din portofoliu.

Din acel moment, compania a fost nevoită să-și facă propriul magazin virtual de aplicații, să atragă dezvoltatorii, să investească foarte mulți banii în servicii online și, implicit, să piardă și mai mulți bani, pentru a nu se mai baza pe servicii Google. În doar un an, terminalele Huawei nu mai reprezintă o soluție fiabilă de achiziție în piața vestică.

Partea bună este că Huawei s-a mișcat totuși destul de repede. În luna martie, oficialii companiei se lăudau cu aproximativ 400 de milioane de utilizatori de HMS (Huawei Mobile Services), înlocuitorul in-house pentru Google Play Services. În plus, 1,3 milioane de dezvoltatori au început deja să-și pună aplicațiile în magazinul Huawei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI