Digi | RCS-RDS tocmai a făcut marele anunț: se întâmplă în mai multe orașe din România

Digi | RCS-RDS tocmai a făcut marele anunț: se întâmplă în mai multe orașe din România

Grupul Digi | RCS-RDS s-a implicat anul acesta mai mult ca oricând în cauze importante pentru români. În acest context apare și ultimul anunț făcut de companie.

Pe fondul crizei medicale, grupul Digi | RCS-RDS s-a implicat în ajutarea românilor care au nevoie. Pe 10 septembrie, compania a anunțat că a donat spitalelor din Brașov, București, Constanța, Craiova, Iași, Oradea și Timișoara 60 de kituri pentru ventilare mecanică. Anunțul de acum trebuie coroborat cu unul făcut încă din mai de companie.

Aceste kituri sunt indispensabile în tratamentul cazurilor critice de COVID-19, aflate la Terapie Intensivă. Astfel de kituri includ ventilatoare, infuzomate, injectomate, monitoare, ecografe, paturi și accesoriile necesare.

Ce vezi mai jos sunt două dintre reacțiile stârnite de demersul Digi | RCS-RDS de-a veni în sprijinul sistemului medical din România.

donatie digi rcs-rds kit ventilatie

Digi | RCS-RDS a mai făcut câteva anunțuri importante în 2020

În aprilie, compania a anunțat că numărul 0800070030, folosit în proiectul „Voluntarii Împreună” desfășurat la nivelul DSU, care să vină în ajutorul oamenilor. Linia e deschisă de la 8 la 24, de luni până sâmbătă, pentru cei care vor să beneficieze de suport psihologic și sprijin social.

În mai, a transmis că au fost livrate primele kit-uri ATI pentru spitale din țară. Acelea de atunci au ajuns la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, Spitalul Clinic OMF din București, Spitalul Clinic Filantropia din Craiova, Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov, dar și la Spitalul Municipal Oradea și Spitalul Victor Babeș Timișoara.

Tot în mai, la început, Digi | RCS-RDS a transmis că echipamentele medicale pe care le-a donat valorează nu mai puțin de 1,6 milioane de euro. Compania a explicat încă de atunci că vor fi 60 de kituri.

Bilanțul pe 10 septembrie arată că, în unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.133. Dintre acestea, 459 sunt internate la ATI. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 2.015.772 de teste. Dintre acestea 25.185 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 14.940 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 10.245 la cerere.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: