Digi | RCS-RDS oferă așa ceva gratis și prea puțini români știu: se face chiar de pe telefon

Digi | RCS-RDS oferă așa ceva gratis și prea puțini români știu: se face chiar de pe telefon

Când vine vorba de opțiuni pe care Digi | RCS-RDS le pune la dispoziția clienților, una dintre ele se remarcă cu adevărat.

De câțiva ani, Digi | RCS-RDS are pe site informații utile despre cum să faci plata prin SMS și să scapi de diverse griji. Ai, de exemplu, plată pentru taxa de pod de la Fetești, ai plată pentru parcări, rovinietă și chiar pentru transport în comun. Iar acestea nu sunt limitate la București.

De exemplu, în cazul în care trebuie să ieși din casă și să folosești transportul în comun, opțiunea de la Digi | RCS-RDS include servicii din București, Ploiești, Iași și chiar Buzău. Pentru Capitală, numărul este 7458 și în funcție de ce tip de abonament dorești ai un cost. Odată ce-ai dat SMS, în maximum 30 de secunde primești un SMS de confirmare a activării abonamentului. Acesta conține un cod de control.

Ce ar trebui să mai știi de opțiunile Digi | RCS-RDS

Toate tipurile de servicii pe care le poți plăti prin SMS sunt detaliate pe site.

Cel mai eficient e să parcurgi un pic documentația de la fiecare și să vezi ce anume plătești, pentru ce tip de călătorie sau serviciu și cât te costă. La fiecare în parte sunt trecute toate detaliile necesare. Ar trebui să ai atenție mare la taxa de pod pentru Fetești și pentru rovinietă, să nu greșești numărul mașinii.

În cazul rovinietei, de exemplu, Digi îți arată ce cost ai în funcție de categoria vehiculului, dar și pe ce durată o poți achita. Ca să plătești, trimiți SMS la 7500, numărul de înmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovinietei, corespunzătoare tipului vehiculului (exemplu: pentru un autoturism, trimiți textul B54AJV A). Te costă 3 euro pe șapte zile pentru autoturisme, de exemplu.

În cazul parcărilor, ai numeroase orașe disponibile, de la Arad, Bacău și Baia Mare până la Pitești, Sighet și Vatra Dornei. În București, de exemplu, pentru zona zero afli că te costă 10 lei pe oră și numărul de SMS e 7458.

Citește și: