De unde iei declarația pe proprie răspundere: STS a anunțat singurul site oficial

De unde iei declarația pe proprie răspundere: STS a anunțat singurul site oficial
Sursa foto: Jacob Boavista / Unsplash

Ai nevoie de-o declarație pe proprie răspundere pentru toate ieșirile din casă. Sau poți avea adeverință de la angajator, dacă deplasarea e în interes personal. Acum, STS are, în sfârșit, un site de unde poți obține formularul. Vestea și mai bună e că poți completa online.

După anunțul privind necesitatea să completezi declarație pe proprie răspundere la ieșirea din casă, au apărut și site-uri care îți promiteau că poți completa online. Bitdefender a anunțat că blochează by default majoritatea acestor site-uri și-a atras atenția că pot colecta date.

Unul dintre site-urile care păreau legitime era carantina.me. Între timp, s-a dovedit și legitim. STS a colaborat cu echipa care l-a creat și au folosit infrastructura de acolo pentru declarație pe proprie răspundere pentru un site oficial: formular.sts.ro.

Platforma anunțată acum de Grupul de Comunicare Strategică permite completarea formularelor de pe telefon sau calculator. Poți arăta această declarație și de pe telefon, nu trebuie neapărat printată.

Declarație simplificată și disponibilă de pe site-ul cu știri oficiale

Înainte de acest site găzduit de STS, a venit și o simplificare pentru declarație pe proprie răspundere. Formularul este găzduit pe stirioficiale.ro, unde ai și adeverința de la angajator. Poți descărca PDF pentru declarația pe propria răspundere de aici și cel pentru adeverința de la angajator de aici.

Potrivit GCS, pe timpul verificărilor făcute de autorități, persoanele pot prezenta această declarație pe proprie răspundere sau adeverința de angajator direct de pe telefon. Dar trebuie semnătură olografă aplicată. Și trebuie să ai actul de identitate la tine. Semnătura olografă înseamnă cea de mână pe care o poți aplica drept poză peste document.

E mai dificil să semnezi un document pe telefon sau calculator, dar există o soluție. Poți folosi aplicația Adobe pentru documente PDF. Cel mai ușor e să faci asta pe telefon, deoarece ți-e mai ușor să scrii de mână când scrii direct pe ecran cu degetul. Dar, dacă te descurci și cu mouse-ul, poți încerca și pe calculator. Am detaliat aici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: