26 mai 2020 | 14:46

Dacia secretă care îi lasă pe români muți de uimire. E alternativa perfectă la Duster

AUTO
Dacia secretă care îi lasă pe români muți de uimire. E alternativa perfectă la Duster

Planurile Dacia pentru 2020 au fost afectate de criza medicală. Dar lucrează la modele noi, asta-i cert. Acum aflăm despre unul cu adevărat impresionant.

De la Dacia sunt așteptate și confirmate din mai multe surse următoarele modele: Spring – mașina electrică, Sandero 3 și versiunea Stepway și Logan 3 cu o versiune Stepway. Toate acestea vor fi construite pe platforma CMF-B a Renault.

Acum aflăm despre un model care să completeze gama acolo unde Duster nu e pentru toată lumea. E vorba de un alt SUV de dimensiuni mai mici, eventual crossover. Mașina era programată pentru 2020, dar e posibil ca lansarea să fie amânată pentru 2021.

Dacia care să arate bine și în oraș, și când o pui la treabă

dacia model nou 7 locuri suv 2

Ce vezi mai sus e designul posibil al noii versiuni Lodgy. E posibil ca numele să se schimbe. Prima versiune Lodgy a înregistrat cifre modeste de vânzări, care au contribuit la decizia șefilor Renault de a schimba radical următoarea generație.

Acum, modelul ar fi transformat în al doilea model SUV pentru Dacia. Trăsăturile lui vor fi atractive, după cum notează Profit.ro. Vorbim de dimensiuni mai mari decât Duster, versiune cu 7 locuri și motoarele preluate de la SUV-ul vândut în prezent de Dacia.

Viitoarea Dacia Lodgy ar avea aceeași platformă pe care este construit în prezent Duster, la fel și viitorul Dokker, spre deosebire de noile Sandero și Logan, care vor migra la CMF-B low-spec, destinată gamei Acces. Totul ține, până la urmă de costuri și de volumul vânzărilor.

Actuala generație Lodgy are propria platformă, rezultată din modificarea vechii B0, preluată de la Clio și îmbunătățită de-a lungul anilor. Legat de motorizări, e posibil să existe și-o versiune hibridă. Dar mai târziu, după lansarea inițială.

Este posibil ca trecerea pe noua platformă să fie motivul amânării, dar la fel de bine condițiile economice să fie cele care au modificat calendarul companiei.