22 mai 2020 | 18:21

Dacia uimește pe toată lumea: modelul secret care e fix ce și-au dorit românii încă de la început

AUTO
Dacia uimește pe toată lumea: modelul secret care e fix ce și-au dorit românii încă de la început

Dacia are câteva mașini noi de anunțat. Iar fanii așteaptă și modele care să fie total diferit de ce are în portofoliu. Despre unul dintre ele s-a aflat acum.

De la Dacia sunt așteptate câteva modele interesante în următoarea perioadă. Ce nu se aștepta nimeni e ca producătorul să aibă o alternativă la Duster. Dar se pare că lucrează la așa ceva. E vorba de un model la granița dintre Lodgy, Duster și Logan MCV.

În acest caz, vorbim de-o mașină cu șapte locuri, la fix pentru românii care au multe de cărat.

Publicaţia franceză L’argus a publicat două imagini cu noua mașini. Și arată mai bine decât orice altceva are Dacia în portofoliu. Vorbim de-o mașină de 4,5 metri lungime, care arată ca un crossover mai agresiv.

dacia model nou 7 locuri suv

dacia model nou 7 locuri suv 2

Numele de cod al noului model Dacia este RJI. Va fi construit pe platforma CMF-B, pe care au mai fost dezvoltate noile generaţii Renault Clio şi Renault Captur. Pe aceeași platformă sunt dezvoltate și Logan, și Sandero. Francezii susţin că 2021 va fi anul lansării noului model. Asta înainte sau în acelaşi timp cu Dacia Spring, primul model electric al mărcii de la Mioveni.

Dacia Sandero 3 și Logan 3, două mașini la fel de așteptate

Data prezentării noului model Sandero a fost devansată pentru luna iunie. Asta în ciuda situației dificile pentru toți producătorii auto. E însă puțin probabil ca prezentarea să ducă la devansarea lansării oficiale pe piață.

Când vine vorba de versiunea mild-hybrid pe care Dacia ar folosi-o, chiar și pe mașina de mai sus, în primă fază nu va fi vorba de așa ceva, ci de motorizări clasice diesel și benzină. În 2023, conform zvonurilor, ar fi lansate și versiunile hibride cu aspirat de 1.6 litri și 91 de cai putere. Prețul ar fi însă mai mare decât al unei versiuni obișnuite, ceea ce era de așteptat.

E foarte posibil ca Dacia Sandero 3 și Logan 3 să folosească sistemul E-Tech de pe noul Renault Clio. Preluarea e, de asemenea, evidentă, pentru că grupul distribuie către producătorul local componentele al căror cost a fost amortizat în timp.