Dacia, în fața unei schimbări radicale: vestea uimitoare de la Renault care vizează și Mioveni

Dacia, în fața unei schimbări radicale: vestea uimitoare de la Renault care vizează și Mioveni

În prezent, Dacia e o marcă de succes în interiorul Renault. Ce s-ar putea schimba însă în viitor e ca grupul francez să anuleze anumite modele.

Renault are un nou director și acesta pregătește câteva schimbări semnificative. Și, cel mai probabil, acestea vor afecta și Dacia într-o anumită măsură. Șeful Renault deja a vizitat centrele Dacia din România. Ce pregătește acum vizează o repoziționare a companiei pe piață.

Conform celor mai noi informații, Renault vrea să mizeze mai mult pe segmentele care au succes. Mașinile compacte (clasa C) au devenit cel mai vândut segment al pieței, aici fiind incluse și SUV-urile compacte, și asta în detrimentul mașinilor subcompacte (clasa B, unde e și Dacia), care și-au pierdut tot mai mult din popularitate.

În cazul Renault, 70% din vânzările grupului sunt asigurate de modele subcompacte: Renault Clio, Dacia Sandero (și versiunea Renault Sandero), Renault Captur, Dacia Duster, după cum notează Profit.ro. Problema este că segmentul, din cauza prețurilor limitate, nu asigură un profit suficient de mare pentru ansamblul businessului.

Când pregătește Renault schimbările care pot afecta și Dacia

Luca de Meo își va prezenta planul în 2021, când pe piață ar trebui să ajungă și Dacia Spring, primul model electric al mărcii românești.

„Sunt un tip orientat spre produse, așa că primul lucru pe care trebuie să-l atac este portofoliul de produse. În scurt timp, a trebuit să refacem planul de produse pentru a pune banii în segmentele mai profitabile și în creștere.”
Luca de Meo

Șeful Renault a spus că în doar o lună au fost luate mai multe decizii referitoare la produse decât în ultimii doi ani. Miza ar fi o creștere pe segmentele C și C+, unde chiar și Dacia Sandero s-ar putea remarca mai mult.

Noua gamă a Renault va fi concentrată pe modele compacte, iar acest portofoliu va debuta la finalul lui 2022. Vedeta gamei va fi un nou SUV compact, complet electric, dezvoltat pe o platformă dedicată. Cel mai probabil este vorba despre versiunea Renault a SUV-ului electric Arya, prezentat deja de Nissan.

În ceea ce privește Dacia, de Meo vrea ca mărcii românești să-i dea mai multă identitate. Tocmai de aceea e posibil să vedem modele cu totul noi lansate sub acest brand. Dar nu mai devreme de 2022 – 2023. Deocamdată, Sandero ar urma să fie prezentat în septembrie.

Citește și:
Etichete: