Dacia așteptată de români cu sufletul la gură: s-a aflat acum ce preț senzațional va avea

Dacia așteptată de români cu sufletul la gură: s-a aflat acum ce preț senzațional va avea

Dacia are câteva modele de lansat curând. Dintre toate, atenția se concentrează pe mașina electrică și pe noul Sandero.

Când vine vorba de mașini de succes, Dacia a dat lovitura în Europa cu Sandero și Duster. Iar noul Sandero a fost deja surprins în numeroase poze pe șosele din România. E încă în teste, camuflat, dar e clar că e aproape și va fi lansat curând.

În urmă cu un an, de exemplu, în mod surprinzător, Dacia intra frecvent în primele zece poziții din topul vânzărilor. Cel mai vândut autoturism românesc a fost în iunie 2019 Sandero, cu 23.150 de unități înmatriculate și o creștere de 4,5%.

Dacia Sandero 3 ar urma să fie lansată în septembrie, cu un preț de bază de 9.000 de euro. E, totodată, o mașină construită pe noua platformă CMF-B a Renault, utilizată și pe noul Clio. Noul Sandero ar intra la vânzare în noiembrie – decembrie, conform Challenges. După prima lansare, pentru 2021 sau 2022, e planificată o versiune hibridă.

Dacia Sandero 3, mașina care pornește o nouă eră la producătorul local

Platforma precedentă folosită de Dacia pe mai multe mașini, cum ar fi Logan sau Sandero, a debutat pe Clio 2 în 1998. Cea de acum a debutat pe Clio V și permite și lansarea unor vehicule electrice și hibride.

Miza, chiar și după lansarea Sandero, va fi tot pe zona low-cost, în timp ce Renault joacă un pic mai sus. Totuși, sunt speranțe că mașinile Dacia vor fi mai sigure, gama va fi mai bogată și opțiunile ceva mai moderne.

În esență, Sandero rămâne un Sandero. Va arăta oarecum la fel, cu mici schimbări deloc cruciale, și rămâne aceeași alternativă mai ieftină la mașinile Renault sau Volkswagen.

Ca motorizare, noua mașină Dacia ar folosi un motor pe benzină SCe de un litru și 75 CP, un motor pe benzină TCe de un litru și 100 CP, iar motorul diesel Blue dCi de 1,5 litri ar avea 85 CP.

Motorul de 130 CP ar fi pe Dacia Sandero Stepway și ar fi vorba de-o versiune hibridă. Ca idee, Stepway reprezintă 75% din vânzările seriei Sandero. Cât despre opțiunea hibridă, nu te gândi la ceva SF. Va fi vorba de o motorizare mild-hybrid E-Tech. Debutează pe Clio, în 2020, și Dacia va prelua tehnologia. Motorul pe benzină ar fi de 1,6 litri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: