Dacia de senzație care lasă impresionează orice român: de ce nu e încă pe străzi?

Dacia de senzație care lasă impresionează orice român: de ce nu e încă pe străzi?

În ciuda a ceea ce-ai crede despre Dacia, producătorul nu duce lipsă de idei. Doar că nu toate ajung pe străzi, așa cum e cazul cu modelul Steppe. N-ai auzit de el? Ei bine, ar fi cazul să afli.

Dacă în 2009 Dacia a venit cu un Duster parcă desprins dintr-un film SF, Logan Steppe e ceva mai realizabil. Sigur, unele trăsături au fost preluate către MCV și chiar Stepway, dar ar putea fi foarte bine realizat și acest concept pentru noul Logan MCV pe care îl pregătește compania.

Modelul a fost dezvăluit în 2006, tot cu ocazia salonului auto de la Geneva. A fost, totodată, primul concept pe care compania românească l-a prezentat public. Garda mare la sol și protecțiile din plastic de pe aripi și bandourile de pe portiere îl făceau să pară SUV. Ceea ce și MCV poate să fie, dacă îl ajustezi puțin.

Pe atunci, Dacia Logan Steppe a fost un model gândit să se integreze în linia pornită de Logan. Așa că cele două erau similare. Pe plafon, Steppe avea însă un spațiu de depozitare – în concept e gândit pentru cei care iubesc sporturile de iarnă.

Interiorul care ar pica bine pe orice Dacia

Dacia Logan Steppe model concept (4)

Dacia Logan Steppe model concept (4)

Dacia Logan Steppe model concept (4)

Ce e mai spectaculos la acest model e interiorul. O bună parte din elemente ar putea fi preluate fără griji pe noile modele Dacia. Vorbim aici de ecranele în tetiere, dar și de bordul care aduce mai mult a mașină modernă, nu a ceva de pe Dacia 1300 adus în secolul 21. Totodată, nici schimbătorul de viteze n-arată rău.

Dacia Logan Steppe model concept (4)

Dacia Logan Steppe model concept (4)

Dacă te întrebi de ce n-a ajuns așa ceva pe străzi, ei bine, într-o anumită formă a ajuns. Primul Logan MCV a preluat elemente de design. Totuși, acest model Dacia era doar un concept. Grupul Renault nu a intenționat niciodată să-l transforme în model de serie. Așa că fanii Dacia au rămas cu gândul că ar fi putut avea o mașină care să aibă abilitățile modelelor din gama Allroad de la Audi, după cum notează ProMotor.

Nu dispera însă. Vin modele noi de la Dacia. Pe listă este și un Duster cu facelift, dar nimic radical. Însă cea mai așteptată mașină este cea electrică, botezată Spring. Aceasta ar urma să ajungă pe piață în 2021. Important e însă că noile modele Dacia vor fi construite pe platforma CMF-B0 de la Renault. Astfel, mașinile ar trebui să ofere un grad de siguranță mai mare, dar să poată fi adaptate și pentru motorizări noi, cum ar fi versiuni hibride sau chiar electrice.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: