Dacă ești nervos, poți să țipi la telefonul tău și să fii auzit în Islanda

Dacă ești nervos, poți să țipi la telefonul tău și să fii auzit în Islanda

Ai fost atât de supărat sau stresat în ultima vreme, încât voiai doar să urli cât poți de tare, în gol? Probabil că fiecare dintre noi. Islanda invită oameni nervoși să-și înregistreze țipetele cele mai puternice, pentru a fi transmise în vastul pustiu al națiunii insulare.

„Ai trecut prin multe în acest an și ai nevoie de locul perfect pentru a-ți lăsa frustrările? Într-un loc mare, vast și neatins. Se pare că ai nevoie de Islanda”, a declarat consiliul de turism al țării. Așa că „Let It Out!” îți dă ocazia să țipi cât te țin plămânii.

Consiliul de turism al Islandei operează noul program – numit „Let It Out” – care oferă șansa oamenilor din întreaga lume să urle în telefonul, tableta sau laptopul lor și să îl difuzeze afară pe un difuzor din Islanda. Așadar, îți poți înregistra țipetele cu telefonul, iar acestea vor fi eliberate în ținutul Islandei. Pe site-ul oficial te poți înregistra și auzi stresul audio al altor persoane din întreaga lume.

„A fi capabil să scoți un zgomot puternic într-un spațiu larg, deschis și nepopulat permite unei părți din creierul nostru, numită amigdală, să elibereze stresul acumulat”, a spus terapeutul Zoe Aston.

Desigur, țipătul este doar un „punct de plecare”, spun autoritățile din Islanda. „Dacă ai nevoie de asistență pentru sănătate mintală, este imperativ să soliciți ajutor profesionist”.

Potrivit lui Zoë Aston, terapeut și consultant în domeniul sănătății mintale din Marea Britanie, prezentat pe site, terapia cu țipete a existat încă din anii ’70 și este folosită ca o modalitate de a elibera emoțiile. “Țipatul poate fi deosebit de eficient atunci când poți elibera un zgomot puternic, într-un spațiu larg deschis”, explică ea. „Acest lucru permite literalmente amigdalei tale să elibereze stresul depozitat acolo și să avanseze”, adaugă Aston.

Cum să participi la terapia de țipăt islandeză

 

View this post on Instagram

 

Looks like you’ve been through a lot. It looks like you need to let it out. It looks like you need Iceland. Record your scream from anywhere in the world at http://www.lookslikeyouneediceland.com and we’ll release it in Iceland. You’ll feel better, we promise. #LetItOutIceland

A post shared by Inspired by Iceland (@inspiredbyiceland) on

Dacă vrei să faci această terapie prin țipăt, uite ce trebuie să faci. Este destul de simplu și nu implică părăsirea casei, canapelei sau a patului. Intri pe site și dai click pe cercul galben pe care scrie „Atingeți aici pentru a urla”. Apoi, browserul va solicita permisiunea de a accesa microfonul, care este necesar pentru a înregistra urletul.

După ce ai făcut acest lucru, dai click și ții apăsat pe cercul galben și strigi până când apare marginea verde a cercului. Si asta e! Poți să-ți asculți propriul țipăt și să-l trimiți în Djúpivogur, Islanda de Est (sau în alte locații din întreaga țară pe care site-ul le selectează pentru tine).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: