Cum vezi dacă te-a blocat cineva pe Instagram

Cum vezi dacă te-a blocat cineva pe Instagram
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
09:39 20.06.2020

Instagram este una dintre cele mai populare rețele de socializare. Din păcate, nu este foarte evident dacă ți-a blocat cineva accesul la profilul său. Există totuși câteva tertipuri la care poți apela pentru a afla răspunsul.

Din varii motive, Instagram nu-ți trimite o notificare în momentul în care te-a blocat cineva. Dacă nu ai mai văzut de mult o postare de la o anumită persoană, există totuși câteva lucruri pe care le poți face pentru a afla răspunsul. În teorie, există și o serie de aplicații sau instrumente online care pretind că fac același lucru, dar eficiența lor este improbabilă.

Înainte să te apuci însă de ”investigație”, trebuie să știi numele de utilizator al persoanei pe care o cauți. În acest sens, poți te uiți printre conversațiile purtate în trecut pe Messenger cu respectivul sau respectiva. Dacă îți aduci aminte că ți-a comentat vreodată la o postare, îi poți căuta ID-ul acolo. După acest pas, efectuează o căutare simplă prin intermediul aplicației Instagram pentru iOS sau Android. Poți urma pașii și pe laptop, dacă ai unul în față.

Dacă nu găsești ID-ul la căutare și ești convins că este corect, sunt șanse foarte mari ca acel om să te fi blocat. Dacă îi găsești profilul, dar este marcat ca fiind privat (This Account is Private), este posibil ca persoana să-și fi transformat profilul public într-unul privat. În acel moment, poți alege să-i trimiți o cerere de urmărire. Poate ți-o acceptă.

În cazul în care găsești profilul fără nicio postare sau detalii importante despre cont, inclusiv numărul de urmăritori, înseamnă că te-a blocat. Ultimul lucru pe care îl poți face pentru o confirmare suplimentară este să folosești browserul tău preferat și să tastezi în bara de adresă instagram.com/ID_ulCautat, având grijă să nu fii autentificat pe Instagram.com cu propriul cont.

În situația în care ești blocat, contul persoanei care ți-a tăiat accesul va fi vizibil în browser, chiar și dacă este însoțit de mesajul ”Acest cont este privat” (This Account is Private). Să iei telefonul unui prieten și să cauți pe Instagram-ul său dacă acel profil mai este activ, iar tu ești blocat, reprezintă o altă soluție, fie ea și mai extremă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI