Cum te joci liniștit pe Windows, după ce dezactivezi notificările din Xbox Game Bar

Cum te joci liniștit pe Windows, după ce dezactivezi notificările din Xbox Game Bar

În Windows 10, legătura dintre sistemul de operare Microsoft și consola Xbox a devenit mai evidentă ca niciodată, prin intermediul Xbox Game Bar.

Dacă vrei să te apuci de streaming de jocuri prin intermediul unui desktop sau laptop, sunt șanse mari să folosești la început instrumentele puse la dispoziție de Microsoft. Acestea se ascund în spatele aplicației Xbox Game Bar. Utilitarul cu pricina este o componentă importantă din Windows și nu pare să plece nicăieri prea curând. Partea un pic frustrantă este că insistă să-ți afișeze notificări în anumite jocuri, chiar dacă nu ai avut niciodată treabă cu părticica aceea din sistemul de operare.

În cazul în care vrei să scapi de toate notificările pe care ți le servește Microsoft pe Windows 10, este bine să știi că acestea sunt multe, iar cantitatea lor variază de la un joc la altul.

Dacă ai intrat într-un joc mai mult sau mai puțin complex, chiar și unul precum Microsoft Solitaire, nu de puține ori, primești notificări. Ca să nu fii distrat de ele, le poți dezactiva prin intermediul câtorva pași simpli.

Apasă pe Windows + G simultan pentru a deschide Xbox Game Bar. Nu contează dacă ești sau nu într-un joc, funcționalitatea din spatele acelei combinații de taste ar trebui să funcționeze în permanență. Intră în secțiunea Settings din bara de instrumente, printr-un click pe roata dințată din dreapta sus.

Dacă nu ești deja autentifiicat in-app, o poți face prin intermediul secțiunii Account. Tot de acolo, îți poți interconecta profilul Microsoft cu conturi de Facebook, Twitter și nu numai. Este important de reținut că nu poți accesa secțiune de notificări, nici măcar nu-ți apare în stânga, dacă nu te autentifici. După acest pas, rămâne să debifezi tot ce găsești la Notifications. Modificările se aplică în timp real și tot de aici poți reveni asupra deciziilor.

xbox game bar notificari

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: