Microsoft a început să-ți dea banii înapoi pe jocurile de Xbox și Windows cumpărate

Microsoft a început să-ți dea banii înapoi pe jocurile de Xbox și Windows cumpărate

Cu scopul de a se alinia la practicile din industrie, Microsoft a introdus în beta o funcție de returnare a banilor pentru jocuri cumpărate în format digital.

În momentul în care cumperi un produs din magazin, dacă nu ești mulțumit de el, îl poți returna în 30 de zile. Nici măcar nu ai nevoie de vreun argument pentru respectivul gest. Comisia europeană a făcut presiuni de câțiva ani pe comercianții de conținut digital să facă ceva similar cu jocurile și aplicațiile achiziționate din magazine digitale. Primii care s-au grăbit să face acest gest au fost cei de la Apple. La scurt timp după, Google a implementat un sistem similar pentru cumpărăturile de pe Google Play.

A venit rândul ca Microsoft să introducă un sistem de returnare a banilor cheltuiți pe jocuri de PC sau Xbox One. Primele informații pe marginea acestei schimbări au fost detaliate pe Reddit de către un utilizator. Momentan, nu există un comunicat oficial pe marginea subiectului, dar mai multe surse au confirmat că sistemul se află în beta și este doar o chestiune de timp până când va fi implementat la scară largă.

Ideea este una bună și e normal să existe. Problema constă în numărul foarte stufos de limitări implementate pentru ca sistemul să nu fie abuzat. Nu vă așteptați să cumpărați un joc, să-l terminați și să vă cereți banii înapoi. Prima restricție constă în faptul că nu trebuie să-l fi jucat mai mult de două ore. Nu puteți cere banii înapoi pe un joc achiziționat azi. Trebuie să așteptați până mâine pentru a face acest gest, dar nu puteți aștepta mai mult de 14 zile de la momentul achiziției. Returnarea banilor nu este posibilă la DLC-uri, Season Pass-uri și anumite aplicații de Windows 10 pe care momentan nu le cunoaștem.

La toate detaliile de mai sus se adaugă faptul că cei de la Microsoft își rezervă dreptul să refuze returnarea banilor în cazul persoanelor care abuzează de rețetă. Ca referință, Steam folosește un sistem similar cu limitări apropiate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: