Cum schimbi click stânga cu click dreapta în Windows 10 și de ce ți-ai dori să o faci

Cum schimbi click stânga cu click dreapta în Windows 10 și de ce ți-ai dori să o faci

La nivel global, aproximativ 10% din populația planetei este stângace, asta nu înseamnă însă că nu ar trebui să aibă posibilitatea de a folosi un nivel cu același nivel de eficiență. Pentru asta, trebuie să știi cum schimbi click stânga cu click dreapta în Windows 10.

Multe dintre modelele de mouse-uri pe care le găsești în comerț sunt ambidextre. Asta înseamnă că designul lor este perfect simetric pe partea stângă și pe partea dreaptă. Ideea din spatele acelei alegeri de design este de a putea fi folosite în egală măsură, cu același grad de eficiență, de către dreptaci și stângaci.

Din păcate pentru stângaci, în momentul în care le conectezi la un PC, toate mouse-urile funcționează exact la fel. În mod implicit, ele sunt menite să fie folosite de dreptaci. Din fericire, există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a remedia această realitate.

click stanga click dreapta

Încă de la primele versiuni de Windows, Microsoft ți-a permis să schimbi utiltiatea click stânga și click dreapta. Interfața respectivă nu a suferit schimbări majore în Windows 10. Singurul lucru care s-a schimbat este locul în care găsești meniul cu pricina.

Trecând peste detaliile de fond, să trecem la cum schimbi click stânga cu click dreapta în Windows 10. Începi printr-un click pe start și tastezi Control Panel. Alegi primul rezultat la respectiva căutare printr-un click. Din noua fereastră, faci click pe Hardware and Sound. Intri la Devices and Printers și, din dreapta sus, faci click pe Mouse.

Imediat ți se va deschide o fereastră precum cea de mai sus, cu mai multe tab-uri. Rămâi pe pagina principală, Buttons. În colțul din stânga sus, bifează ”Switch primary and secondary buttons” (Schimbă butoanele primare și secundare). Modificare va intra în vigoare după ce ai apăsat pe Apply și, apoi, pe Ok. În aceeași fereastră revii la parametrii inițiali, dacă nu ești mulțumit sau vrei să lași un dreptaci să-ți folosească PC-ul.

Citește și: