18 apr. 2020 | 09:00

Cum păcălești Face ID și îți înregistrezi fața cu masca, pe timp de pandemie

ACTUALITATE
Cum păcălești Face ID și îți înregistrezi fața cu masca, pe timp de pandemie

Dacă ești posesorul unui iPhone cu autentificare prin Face ID, s-ar putea să fi observat că nu te poți autentifica atunci când ai masca de protecție pe față. Din fericire, există un truc la care poți apela.

Face ID este tehnologia de autentificare facială introdusă de Apple odată cu iPhone X. Aceasta pleacă de la premisa că îți înregistrezi un model 3D al feței tale în meniul de configurare al telefonului și nu mai trebuie să tastezi un cod de securitate tradițional pentru a-ți accesa informațiile de pe mobil.

Având în vedere că masca de protecție pe care o folosești în această perioadă îți acoperă o mare parte din față, tehnologia cu pricina nu mai funcționează. Din fericire, niște oameni cu foarte mult timp liber au găsit un truc la care poți apela dacă ții neapărat să te autentifici cu Face ID pe iPhone când ieși din casă.

faceid masca

Trucul la care trebuie să apelezi pentru a te autentifica pe iPhone atât cu mască, cât și cu fața descoperită este relativ simplu. Din păcate, implică sacrificarea unei măști. Ideea este să-ți înregistrezi din nou fața pe telefon în Configurări, la Face ID și Cod de Acces. Odată ajuns acolo, poți opta pentru Înregistrați o înfățișare alternativă sau Resetați Face ID.

Înainte de a începe procesul, îndoaie o mască la jumătate și poziționeaz-o pe jumătatea stângă sau dreaptă a feței tale, la fel ca în imaginea de mai sus. O poți ține cu mâna în dreptul feței, dar este foarte important să fie cât mai aproape de piele. Dacă masca pe care o ai nu se îndoaie, tai-o în două, perfect de la jumătate.

Soluția se pare că funcționează, confort tutorialul de mai jos. Aceasta a fost descoperită de experții în securitate de la Xianwu Lab din China, din cadrul Tencent Security. Aparent, există câteva tipuri de măști care nu funcționează cu acest truc, dar cu 80-90% dintre ele ar trebui să nu întâmpini probleme.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele