Cum mărești viteza unui clip pe iPhone, fără aplicații plătite

Cum mărești viteza unui clip pe iPhone, fără aplicații plătite

Dacă ai un clip lung și vrei să fie mai scurt, fără să pierzi informații, îl poți face mai rapid, mărindu-i viteza cu o aplicație de editare. Mai jos, voi detalia cum poți face asta pe iPhone.

Apple îți permite să modifici viteza unui clip video în mod nativ doar dacă l-ai realizat în modul  timelapse sau relanti. În orice altă situație, aceste posibilități de editare lipsesc. Situația cu care m-am confruntat eu a fost să filmez ceva de 45 de secunde pentru a posta o ”compilație video” sau Reels pe Instagram, doar ca să-mi dau seama că ești limitat la 30 de secunde pentru acest tip de postări.

Soluția găsită a fost să instalez un program gratuit intitulat Video Joiner & Trimmer + pe care o poți descărca de aici. Deși include niște microtranzacții, le poți ignora fără probleme. Clipurile rezultate la final nu includ vreun watermark sau filigran, sunt exact cum te-ai aștepta.

După ce ai instalat aplicația, la fel ca în captura de mai jos, apasă pe + în colțul din stânga jos al ecranului pentru a alege clipul pe care vrei să-l editezi. Poți filma și ceva direct din aplicație, dar eu am optat pentru un video existent cu un tap pe Video. Cu clipul afișat pe ecran, butonul care te interesează este tot în stânga jos, Slow.

Deși Slow înseamnă ”Încet” și poți micșora viteza de redare a unui clip, tot de acolo poți și să mărești viteza. Imediat după ce ai apăsat pe buton, vei avea o bară de care poți trage în stânga, spre o broască țestoasă sau spre dreapta, către un iepure. Vei vedea clar, în permanență, durata pe care o obții la final. Confirmi modificarea cu bifa din dreapta jos sau o anulezi cu X în stânga jos.

Pentru a salva clipul rezultat, apeși pe butonul de partajare din dreapta sus și alegi Photos, dacă nu cumva vrei să-l pui direct pe Facebook sau Instagram.

viteza clip

Citește și: