19 ian. 2020 | 10:55

Cum îți exporți pozele și contactele din iCloud, ca să treci la Android

ACTUALITATE
Cum îți exporți pozele și contactele din iCloud, ca să treci la Android

Ca utilizator de iPhone, cu o intervenție minimă din partea ta, contactele și pozele îți ajung pe iCloud. Cu un pic de răbdare însă, pot fi scoase de acolo.

Dacă ai avut un smartphone Apple și vrei să migrezi la un Android sau, pur și simplu, te gândești să-ți faci un backup al informațiilor dincolo de ecosistemul gigantului din Cupertino, ai mai multe posibilități. Cel mai important este că nu ai nevoie de instrumente software terțe. Îți trebuie doar un laptop sau desktop și câteva minute.

Pentru a-ți exporta fotografiile și contactele de pe serverele Apple, folosind browserul tău preferat, intră pe iCloud.com. Autentifică-te cu numele de utilizator și parola contului tău. Imediat, vei întâmpina o interfață precum cea din imaginea de intro. De această dată, avem treabă cu două secțiuni, contacte și fotografii.

icloud download poze

Fă un click pe Contacts sau Contacte, în funcție de limba pe care o ai asociată în mod implicit acestei interfețe. Pentru a selecta întreaga agendă, fă un click în stânga jos pe roata dințată și optează pentru Select all. Dacă ai procedat corect, ar trebui să întâmpini o imagine precum cea de mai jos. Tot pe roata dințată fă click pe Export vCard. Alege o locație din computer în care să-ți pui contactele în format VCF. Ca referință, respectivul fișier agendă poate fi important fără probleme în Google Contacts. icloud export contacte

Când vine vorba de fotografii, Apple te lasă să ți le descarci din cloud la rezoluția lor nativă, dar trebuie să în vedere o limitare importantă. Nu poți să ți le iei în rafale mai mari de 1000 de poze. Asta înseamnă că trebuie să selectezi evenimente sau momente din trecutul tău foarte bine. După aia, să repeți procedura până ajungi la finalul fotografiilor. Imaginile sunt descărcat în format ZIP, o arhivă cu toate pozele sau mai multe arhive, pe rând.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele