Cum dezactivezi toate vibrațiile la iPhone, chiar și cele pentru Ro-alert, ca să te sperii mai puțin

Cum dezactivezi toate vibrațiile la iPhone, chiar și cele pentru Ro-alert, ca să te sperii mai puțin

Mă număr printre cei care își țin telefonul pe vibrații de peste un deceniu, dar ar fi bine să știi cum dezactivezi vibrațiile dacă te-ai săturat de ele sau, pur și simplu, te sperie.

Foarte mulți oameni sunt sensibili la vibrațiile emise constant de telefonul din buzunar. Pentru unii este un moft, în cazul altora este o situație medicală. Din fericire, printr-o opțiune de accesibilitate, Apple îți permite să dezactivezi toate vibrațiile la iPhone, inclusiv când vine vorba de alerte de securitate națională, precum cele livrate de sistemul Ro-alert într-o manieră terifiantă.

Când vine vorba de tonuri de apel și alte notificări comune livrate sub formă de vibrații, pe acelea le elimini din meniul Configurări sau Settings, la secțiunea Sound & Haptics (Sunete și răspuns haptic). Acolo, poți debifa primele două opțiuni de sus pentru ca telefonul să nu-ți mai vibreze când te sună cineva sau primești un mesaje. Opțiunile cu pricina sunt intitulate Mod sonerie cu vibrație și Mod silențios cu vibrație.

Chiar și dacă debifezi însă opțiunile de mai sus, terminalul îți va vibra cât se poate de agresiv pentru alerte de urgență, dezastre naturale sau informații despre pandemie. Pentru a dezactiva vibrațiile pentru aceste notificări extraordinare, o poți face dintr-un cu totul alt meniu. Din Configurări sau Settings intră la Accesibilitate (Accesibility) și fă un tap pe Touch sau Atingere. În partea de jos a ecranului vei vedea o bifă pentru Vibrații. Dezactiveaz-o iar telefonul tău va înceta să mai vibreze indiferent de circumstanțe. Nici când vine vorba de Ro-alert, nici când te sună cineva, nu vei mai simți vibrații.

Ca un detaliu important, iPhone mai vine la pachet cu o serie de micro-vibrații în spatele conceptului de răspuns haptic. Acestea sunt foarte discrete și le simți când apeși pe o icoană pentru o muta sau când apeși câteva momente pe tasta spațiu pentru a muta cursorul într-un text. Poți scăpa și de acelea din Configurări la secțiunea Sunete și răspuns haptic. Trebuie doar să debifezi ultima opțiune din partea de jos a ecranului – Răspuns haptic sistem sau System Haptics.

Citește și: