Cum activezi ”Vanish Mode” în Messenger, pentru conversații care dispar: care sunt avantajele

Cum activezi ”Vanish Mode” în Messenger, pentru conversații care dispar: care sunt avantajele

Vanish Mode este cea mai nouă funcție introdusă de Facebook în toate aplicațiile sale, Messenger, Instagram și WhatsApp. Deși funcționează similar pe toate trei, voi insista mai jos pe implementarea ei din Facebook Messenger.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, WhatsApp a introdus mesaje care dispar. Era doar o chestiune de timp până să le vezi și pe Messenger sau Instagram, dar au ajuns mai întâi în aplicația de chat desprinsă din Facebook.

Noile mesaje care dispar reprezintă o extensie a fotografiilor efemere pe care le-ai văzut pe Instagram în urmă cu câțiva ani. Diferența este că mesajele transmise dintr-o parte în alta în Vanish Mode dispar în momentul în care ai închis fereastra de dialog, nu imediat după ce au fost văzute.

Cu alte cuvinte, te poți conversa trei ore cu cine pe un subiect sensibil, iar sutele de mesaje transmise vor dispărea integral după ce ai ieșit din conversația respectivă sau din Facebook Messenger.

Pentru a activa Vanish Mode, intri pe o conversație obișnuită cu cineva și faci un swipe în sus din tastatură. Vei vedea un cerc care se încarcă în jurul cuvintele Vanish Mode. După câteva momente, la fel ca în captura de ecran de mai sus, ecranul de conversație va deveni plin de emoticoane cu degetul la gură.

Prima oară cănd intri în Vanish Mode, vei primi o notificare vizavi de modul în care funcționează. În orice moment poți ieși din Vanish Mode printr-un swipe în sus din tastatură, asumându-ți că tot ce ai discutat până atunci va dispărea. Acest mod de dialog se aplică la toți participanții într-o discuție, indiferent dacă sunt 2, 10 sau 20.

Dacă vrei să folosești Vanish Mode pentru a agresa verbal pe cineva, trebuie să ai în vedere că mesajele din acea discuție pot fi raportate, chiar și după ce au dispărut. Până la 14 zile sunt păstrate de Facebook, chiar dacă nu le mai poți vedea nicăieri. Dacă cineva face o captură de ecran a mesajelor partajate în acest fel, imediat vei primi o notificare în acest sens.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI