12 apr. 2020 | 10:16

Cum activezi opțiunea de apel în așteptare pe iPhone, dar de redirecționare apel

ACTUALITATE
Cum activezi opțiunea de apel în așteptare pe iPhone, dar de redirecționare apel

Din poziția de posesor de iPhone, trebuie să știi cum activezi funcțiile de apel în așteptare și redirecționare apel. Acestea te ajută să fii mai eficient în preajma telefonului sau departe de el.

Telefonul tău din buzunar comunică în mod constant cu operatorul de telefonie la care ești abonat sau de la care ai cartela preplătită. Pe lângă traficul de date și apelurile pe care le operează, smartphone-ul din buzunar citește niște parametrii de funcționare și scrie niște parametrii. Printre ei se numără apel în așteptare și redirecționare apel.

Valoarea celor două funcții menționate mai sus este salvată pe serverele companiei de telefonie. Asta înseamnă că, dacă cineva îți fură telefonul sau ți-l schimbi de bună voie, pe un alt dispozitiv, funcția de apel în așteptare va rămâne activă, la fel și redirecționarea apelurilor.

Pentru a activa apel în așteptare sau call waiting pe iPhone trebuie să intri în meniul Configurări al telefonului la secțiunea Telefon. Acolo găsești toate opțiunile referitoare la apeluri. După ce faci un tap pe oricare dintre ele, așteaptă-te să dureze câteva secunde. Acest timp de așteptare nu ține de performanța telefonului, ci de comunicare cu serverele operatorului tău de telefonie. 

apel in asteptare iphone

Pentru Apel în așteptare, fă un tap pe opțiunea omonimă din centrul ecranului. Așteaptă câteva momente. Bifează Apel în așteptare. Dacă este deja activ, trebuie să fie de culoare verde. Ca referință, tot de aici dezactivezi respectiva opțiune. În privința funcționalității ei, Apel în așteptare se referă la modul în care reacționează terminalul când te sună cineva și ești deja angajat într-un alt apel telefonic.

Cu opțiunea activă, vei auzi un piuit discret în ureche în timpul unui al doilea apel. În acel moment, poți închide primul apel și îl preiei pe al doilea. Poți respinge al doilea apel, dar este îmbucurător faptul că nu vei pierde niciun apel pentru simplul fapt că vorbești.

Pentru redirecționare apel sau Call Forwarding, revino la meniul anterior și fă un tap pe Redirecționare Apel. Pe noua pagină, la fel, după câteva momente de așteptare, vei putea activa această opțiune. Modificările se aplică în timp real.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele