Clipul banal de la care ți se ridică părul pe mână: ce este creatura din poză

Numărul imens de documentare cu natură pe care l-ai văzut de-a lungul anilor ar fi trebuit să te convingă de faptul că majoritatea vietăților din lume sunt ciudate și te pot speria. Dacă nu s-a întâmplat deja, s-ar putea să convingă clipul de mai sus.

Unele dintre cele mai spectaculoase și memorabile clipuri de pe internet sunt capturate din greșeală. Cineva cu o cameră s-a întâmplat să fie la locul potrivit, la momentul potrivit. Asta s-a întâmplat și în cazul creaturii de mai sus.

Clipul devenit viral nu face altceva decât să imortalizeze o stea de mare încercând să se deplaseze cu pe nisipul unei plaje cu, ceea ce par a fi, sute de piciorușe. Clipul original a fost imortalizat în 2012, dar acest detaliu contează mai puțin. Important este că a revenit în actualitate și are mari șanse să-ți crească tensiunea, să te sperie sau, pur și simplu, să te încânte.

Ca să înțelegi mai bine fascinația pentru acest videoclip de doar un minut și jumătate, ai în vedere că a strâns 15 milioane de vizualizări din 2017 și până în prezent, când a ajuns pe YouTube. Creatorul clipului atrage atenția asupra faptului că a fost filma în octombrie 2012 pe o plajă din Carolina de Nord.

În privința conținutului, s-ar putea să nu fi văzut niciodată modul de deplasare al unei stele de mare într-un asemenea detaliu. Este important de reținut că videoul nu este încetinit pentru a-l face mai mai impresionant. În schimb, o stea de mare matură se deplasează în medie cu o viteză de un metru pe minut. Pentru deplasare, utilizează nu mai puțin de 15.000 de tuburi care funcționează ca niște piciorușe și-i acoperă toate partea inferioară a corpului.

Există anumite specii de stele de mare care se deplasează cu doar 15 centimetri pe minut. Din acest motiv, de cele mai multe ori, par că stau pe loc, dacă le vezi vreodată pe o plajă. Vârsta medie a unei stele de mare este de 35 de ani.

07:30 14.05.2020
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video