Clasicele Doom și Doom 2, relevante după 30 de ani: ce actualizare au primit acum

Clasicele Doom și Doom 2, relevante după 30 de ani: ce actualizare au primit acum

Doom și Doom 2 au fost lansate în urmă cu aproape 30 de ani. Din cauza faptului că au pus bazele shooter-elor moderne și FPS-urilor în general, tocmai au beneficiat de cel mai important update.

Înainte de finele acestui an, Doom va împlini 27 de ani de la lansare, în timp ce Doom 2 va fi cu un an mai tânăr, 26 de ani. Cu toate acestea, probabil că vor face istorie prin actualizările de care s-au bucurat din partea dezvoltatorului id Software.

În timp ce lucrează la un expansion pack important pentru mult mai recent Doom: Eternal, creatorii jocului și-au făcut timp și de niște update-uri pentru Doom și Doom 2. Printr-un comunicat pe site-ul publisher-ului Bethesda, actualizările sunt explicate în detaliu, dar există câteva detalii pe care merită să le ai în vedere.

În primul rând, Doom și Doom 2 au beneficiat de noul update pe toate platformele pe care îl poți juca, de la PC până la iPhone. Cea mai importantă schimbare este introducerea suportului pentru ecran widescreen. Acum, motorul grafic din spatele jocurilor clasice a fost actualizat pentru a putea genera toate scenele în 16:9. Meniul și scurtele secvențe video de intro, antract și final au fost de asemenea recreate în noul raport de aspect.

În cazul în care ești dependent de modd-uri și add-on-uri, acestea vor putea fi jucate cu noii parametrii. O mențiunea specială o merită DeHackEd, instrumentul software folosit de mulți ani pentru a modifica cele două jocuri este acum suportat în mod oficial de id Software. O nouă țintă in-game va putea fi aleasă de cei care au rău de mișcare în joc pentru se simți mai bine. Un nou temporizator a fost introdus in-game pentru cei care și-au făcut o obsesie din a termina jocul în timp record.

Dacă te joci Doom sau Doom 2 pe iPhone sau iPad, te vei bucura să afli că jocurile au acum suport pentru controller dedicat și le poți juca la 60 sau 120 de cadre pe secundă, dacă îți suportă gadgetul din dotare acele particularități. Un nou set de controale pe touchscreen a fost de asemenea introdus. Peste 30 de cadre pe secundă sunt suportate și pe Android sau PC.

Citește și: