09 apr. 2020 | 11:32

Cererea pentru videochat a explodat: cum se prezintă industria din România

ACTUALITATE
Cererea pentru videochat a explodat: cum se prezintă industria din România
Charles Deluvio / Unsplash

În România, industria videochat era destul de populară și înainte, însă acum, după izbucnirea pandemiei, cererea este și mai mare decât în mod obișnuit.

Pentru că lumea stă acasă mai mult decât de obicei, stă și mai mult pe internet. Iar acolo, anumite lucruri atrag atenția mai mult ca altele. Este vorba și de site-uri de videochat sau de cele cu conținut pentru adulți.

Cei care lucrează în domeniu spun că atât numărul clienților, cât și cererile de angajare au crescut de la instalarea pandemiei de COVID-19, scrie G4Media. Informația vine de la Balkan Insight, citată de Rador.

Unul dintre exemple este studioul Studio 20 Double D. Înainte să-l lanseze cu ajutorul unei colege, Alexandra Manole a lucrat trei ani ca model în această industrie. Firma sa a ajuns să se descurce bine, însă odată cu izbucinrea pandemiei, aceasta spune că a fost asaltată de cereri de angajare și de noi clienți. Cifrele sunt foarte mari: Alexandra Manole spune că numărul cererilor de angajare și numărul clienților s-au dublat în această perioadă.

Cererea pentru videochat și site-uri pentru adulți a crescut

Alex Bluck este anreprenor român și director tehnic pentru SkyPrivate, o platformă care face legătura video live între modele și clienți. Acesta spune că întreaga industrie se așteaptă la o creștere, atât în ceea ce privește consumul, cât și legat de numărul de clienți.

„Unele studiouri au cinci sau zece modele, dar colaboăm și cu studiouri care au până la 300 de modele, iar în România există câteva sute de asemenea studiouri”, spune Bluck. Potrivit unor sondaje de piață realizate de SkyPrivate, peste 100.000 de femei din România lucrează în această industrie.

Un trafic crescut nu s-a înregistrat doar în industria videochat, ci și în ceea ce privește site-urile cu filme pentru adulți. Pe 25 martie, cel mai îndrăgit site de acest gen a comunicat câteva statistici. În contextul pandemiei, toți utilizatorii pot accesa conținutul premium de pe platformă. Asta a dus la o creștere cu 18,5% a traficului (față de-o perioadă obișnuită). În România, creșterea a fost de 10,1%.