Cele mai noi restricții impuse în România: am rămas fără nunți, botezuri și orice evenimente private

Cele mai noi restricții impuse în România: am rămas fără nunți, botezuri și orice evenimente private

Starea de alertă se prelungește în România cu 30 de zile, dar spre deosebire de ultimele luni, acest anunț vine cu restricții importante.

Progresul numărului de cazuri de coronavirus depistate în România este îngrijorător. Avem deja multe zile cu peste 3000 de cazuri noi, iar noi restricții erau inevitabile. Acestea au fost comunicate într-o conferință comună a lui Nelu Tătaru cu Raed Arafat, membrii în Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Lucrurile sunt mai clare ca niciodată. De acum înainte, purtarea măștii va deveni obligatorie în zonele cu rată de infectare mare mare de trei la mie. În plus, sunt interzise nunțile, botezurile și orice evenimente private, la nivel național, indiferent de situația locală a numărului de cazuri. De asemenea, nu contează dacă erau planificate la interior sau exterior. ”E foarte greu să se respecte regulile la aceste evenimente în general. Aici nu vorbim de săli de curs. S-a dovedit că nu se respectă regulile întotdeauna, devin locuri unde se răspândește virusul”, a concluzionat Raed Arafat.

De asemenea, este prevăzută reducerea progresivă a activității restaurantelor, cafenelelor, teatrelor și cinematografelor, putându-se ajunge până la închiderea acestora în localitățile unde indicele de infectare trece de 3 la mia de locuitori. Raed Arafat a precizat, răspunzând unei întrebări, că restaurantele vor putea funcționa acolo unde Comitetele Județene vor emite decizii privind incidența de cazuri de COVID-19 sub 3 la mia de locuitori. În prima fază, activitatea sălilor de spectacole, teatre, cinematografe, restaurante, cafenele – se reduce capacitatea de 50% acolo unde rata de infectare este sub sau egală cu 1,5 la mia de locuitori

Starea de alertă în România se prelungește pentru 30 de zile începând cu 15 octombrie. În ceea ce priveşte campania electorală – evenimentele sunt permise în spaţii interioare cu participarea a maximum 20 de persoane, iar în exterior numărul participanţilor se reduce la cel mult 50 de persoane. Tot personalul care lucrează în centrele pentru persoane în vârstă, persoane cu dizabilităţi se va testa o dată pe săptămână prin grija DSP.

Dacă ai o curiozitatea în ceea ce privește lista completă a restricțiilor care vor fi în vigoare pentru următoarele 30 de zile, documentul integral este aici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: