Record aviatic: cât de puțin a durat cel mai rapid zbor dintre New York și Londra

Record aviatic: cât de puțin a durat cel mai rapid zbor dintre New York și Londra

Compania de zbor British Airways a reușit să depășească recordul pentru cel mai rapid zbor dintre orașele New York și Londra.

Zborul dintre cele două mari orașe a reușit să bată un record stabilit în 2018, când a ajuns dintr-un punct în altul în doar patru ore și 56 de minute. Aeronava folosită a fost un Boeing 747, care a reușit să ajungă la o viteză excepțională, de 1.327 de kilometri pe oră, potrivit Flightradar24, un serviciu online care monitorizează zboruri.

Totuși, recordul nu se bazează neapărat pe vreo evoluție tehnologică în ceea ce privește aeronava sau dezvoltarea vreunui sistem complicat care să contribuie la stabilirea recordului pentru cel mai rapid zbor subsonic dintre cele două orașe. Motivul ar fi fost furtuna Ciara, care ar fi contribuit la propulsarea avionului. Rafalele de vânt, care au bătut în noaptea de sâmbătă spre duminică cu o viteză de aproximativ 320 de km/h au ajutat la creșterea vitezei avionului și reducerea duratei zborului.

De cealaltă parte, avioanele care au călătorit în sens opus în acea noapte au durat cu aproximativ două ore și jumătate în plus, din cauza vântului.

Cel mai rapid zbor dintre New York și Londra a depășit recordul stabilit în 2018

Avionul a decolat de pe aeroportul JFK din New York și a aterizat pe aeroportul Heathrow din Londra cu aproape două ore mai repede decât era programat, după patru ore și 56 de minute. Potrivit Flightradar24, acest zbor dintre New York și Londra durează, în medie, șase ore și 13 minute. Este vorba despre zboruri subsonice, în cadrul cărora aeronavele se deplasează cu o viteză mare, dar inferioară vitezei sunetului.

British Airways a depășit recordul din 2018 pentru cel mai rapid zbor dintre cele două orașe al companiei Norwegian. Atunci, un avion care a zburat de la New York la Londra a ajuns la destinație în cinci ore și 13 minute.

Totuși, furtuna Ciara a mai „ajutat” și alte zboruri în noaptea de sâmbătă spre duminică. Zborul British Airways a fost cu doar un minut mai rapid decât un zbor al companiei Virgin Atlantic cu un Airbus A350, care a aterizat la doar câteva momente după cel al BA.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: cnn