07 oct. 2020 | 10:00

Cel mai bun telefon ieftin, oficial: ce minuni face Poco C3 la doar 100 de dolari

ACTUALITATE
Cel mai bun telefon ieftin, oficial: ce minuni face Poco C3 la doar 100 de dolari

Poco este brandul de telefoane ieftine din cadrul Xiaomi, iar compania tocmai a dezvăluit unul dintre cele mai atrăgătoare gadgeturi accesibile din 2020.

După mai multe teasere și speculații, Poco C3 a fost în sfârșit dezvăluit în mod oficial. Este important de reținut că C3 nu vine după C2 sau C1. În schimb, litera C este o referință la cameră, iar cifra 3 indică numărul de senzori de pe spate. În contextul în care vorbim de un terminal a cărui valoare de achiziție începe de la 100 de dolari, performanțele de captură sunt impresionante pentru acest preț.

Dincolo de suprafață, acest telefon are foarte multe similarități cu Xiaomi Redmi 9, un alt aparat ieftin. Doar sigla diferă și faptul că lipsește din ecuație un senzor de amprentă dedicat. Fiecare Poco C3 este disponibil cu un degrade pe partea din spate și o combinație de două texturi, pentru a facilita prinderea mai bună în mână. Eventual, această alegere de design s-ar putea și să te încurajeze să nu optezi pentru o husă. Telefonul poate fi cumpărat cu finisajele Arctic Blue, Lime Green și Matte Black.

Poco C3 este construit în jurul unui ecran de 6,53 inci cu o rezoluție nativă HD+ și un raport de aspect de 20:9. Are o cameră principală de 13 megapixeli, pe lângă o a doua de doi megapixeli dedicată scenelor macro. Un al treilea senzor este menit pentru măsurarea adâncimii în cadru, tot de doi megapixeli. Partea de procesare este asigurată de un Helio G31 cu 3 sau 4GB RAM și 32 sau 64GB de memorie internă, în funcție de buget. Spațiul de stocare poate fi extins printr-un card microSD.

Noul smartphone este preinstalat cu Android 10 mascat de MIUI12. Are un acumulator de 5000 mAh și se încarcă repede la 10W. Prețul de achiziție începe de la 102 dolari pentru versiunea cu 3GB RAM și 32GB de spațiu. Saltul la 4GB RAM și 64GB de memorie internă se reflectă în 122 de dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele