03 nov. 2020 | 11:00

Cel mai bun telefon Google, mai prost decât se credea inițial: ce probleme are Pixel 5

ACTUALITATE
Cel mai bun telefon Google, mai prost decât se credea inițial: ce probleme are Pixel 5

Google Pixel 5 este cel mai nou și mai bun telefon al gigantului din Mountain View. Din păcate, în lumea reală, nu pare să fie foarte performant.

De la prima generație de Google Pixel, cei de la Google au evitat să integreze cele mai noi și mai bune procesoare de pe piață. Ca referință, primul model utiliza un Snapdragon 821 sub-tactat. Practic, avea o frecvență de lucru mai mică decât a versiunii folosite în alte telefoane. Pixel 4 utilizat un Snapdragon 855, în timp ce majoritatea smartphone-urilor de la acea vreme făcuseră deja tranziția la Snapdragon 855+.

Noul Pixel 5 nici măcar nu a încercat să se arunce la un procesor de top. În schimb, Google s-a orientat către cel mai ieftin procesor de la Qualcomm care includea suport pentru comunicații pe rețele 5G. Este vorba de Snapdragon 765, un SoC mainstream decent care face o treabă bună în viața de zi cu zi.

În mod regretabil însă, chiar și cu acel procesor 5G, din testele efectuate de GSMArena, iese la iveală că versiunea utilizată de Google a procesorului este mai lentă decât iterația aparent identică folosită în alte smartphone-uri e pe piață. Ca să înțelegi mai bine despre ce este vorba, poți să arunci o privire pe rezultate din Geekbench de mai jos.

Practic, Pixel 5 este departe de a fi singurul telefon din piață cu un Snapdragon 765, dar este cel mai lent. Discrepanța de performanță este atât de neobișnuită încât cei de la GSMArena au mai cerut un al doilea smartphone identic la test de la Google, trâind cu impresia că primul avea o problemă.

Nu a fost cazul. Pur și simplu, Pixel 5 nu este un telefon rapid, iar dacă vrei un smartphone foarte bun la un preț rezonabil cu conectivitate 5G, mai bine te orientezi către OnePlus Nord. După cum se poate vedea mai jos, acela este cel mai rapid de pe piață cu un Sandragon 765G.

Google Pixel 5 teste

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele