01 feb. 2020 | 13:23

Cel mai bun mod de a-ți ține fotografiile în siguranță pe telefon, automat, fără intervenția ta

ACTUALITATE
Cel mai bun mod de a-ți ține fotografiile în siguranță pe telefon, automat, fără intervenția ta

În contextul în care ai camera de la telefon în permanență cu tine și faci fotografii din ce în ce mai bune, multe momente importante ajung pe mobil. Ca urmare, ar trebui să faci tot ce îți stă în putință ca să nu le pierzi.

Este foarte confortabil să ai un telefon cu 256GB sau 512GB de spațiu și mai ieftin ca niciodată. De cele mai multe ori însă, acea cantitate masivă de spațiu este umplută cu poze și filme, multe dintre ele importante. Vacanțele tale din ultimii ani sunt imortalizate exclusiv cu telefonul. Dacă te-ai dus la un botez sau la o nuntă, din nou, amintirile sunt doar pe mobil. O parte dintre ele ajung pe Facebook dacă te simți generos cu intimitate. Cele mai multe însă, sunt doar pe telefon.

Din acest motiv, ar bine să știi cum le creezi o copie de siguranță, preferabil în mod automat. Nu de alta, dar o să fie dificil să-ți aduci aminte, în mod constant, să intri într-o aplicație după ce ai făcut câteva poze sau câteva sute de poze. Eu, personal, recomand Google Photos și Flickr.

Aș recomanda și iCloud Photos, mai ales că sunt utilizator de iPhone. Problema cu serviciul Apple constă însă în exclusivitatea platformei. Nu poți migra după bunul plac de la iPhone la Android sau invers, iar fotografiile tale să fie la un tap distanță, dacă folosești serviciul Apple.

Google Photos upload

Cum îți pozele în siguranță cu Google Photos

Google Photos vine preinstalat pe Android și îl poți descărca gratuit din Apple AppStore pe iPhone sau iPad. Durează doar câteva secunde instalarea, iar dacă ai deja un cont de Google, te autentifici și, în câteva momente, va începe backupul fotografiilor tale în cloud, automat. Pe lângă faptul că acest proces funcționează foarte bine și îți sincronizează fotografiile pe toate dispozitivele pe care folosești același cont, le poți vedea și pe photos.google.com, după autentificare.

Spațiul de stocare pus la dispoziție de Google este nelimitat cu o condiție, să accepți compresarea imaginilor tale. Dacă nu vrei să faci niciun compromis de calitate, ești nevoit să plătești pentru spațiu pe Google Drive.flickr

Cum îți ții fotografiile în siguranță cu Flickr, pe iPhone și Android

După cum se poate vedea în captura de ecran de mai sus, sunt utilizator de Flickr din August 2007. În urmă cu aproximativ 13 ani am descoperit serviciul care, la momentul respectiv, ține de Yahoo. Îți oferea stocare gratuită a fotografiilor în limita unui terrabyte de spațiu, pe vremea când hard disk-urile cu o astfel de capacitate costau o avere.

Între timp, Flickr a ajuns să fie contra cost, dacă vrei să pui la păstrare mai mult de 1000 de fotografii. Te costă 66 de euro pe an pentru spațiu nelimitat pentru imaginile tale la rezoluția lor originală, împreună cu informațiile meta. Există și o listă stufoasă de alte beneficii, dacă te abonezi la Flickr, precum două luni de acces gratuit la Adobe Creative Cloud, în valoare de 20 de dolari.

În orice caz, pentru a te lămuri întâi dacă este pentru tine, instalează-ți aplicația Flickr din Google Play Store sau Apple AppStore. Fă-ți un cont gratuit și autentifică-te. Imediat, vei avea posibilitatea unui backup automat al fotografiilor în cloud. Acestea le poți vedea și pe tabletă sau laptop prin accesarea Flickr.com.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele