Cea mai ieftină mașină electrică de la Volkswagen, aproape gata: va fi similară cu un Polo

Cea mai ieftină mașină electrică de la Volkswagen, aproape gata: va fi similară cu un Polo

Segmentul mașinilor electrice a devenit unul dintre cele mai diversificate în ultimul an, cu modele pentru fiecare buget. Chiar și așa, Volkswagen are în plan un nou bolid accesibil.

Dacă lucrurile merg cum trebuie și activitatea Volkswagen nu va fi periclitată de pandemie, compania plănuiește să lanseze o nouă mașină electrică, semnificativ mai ieftină decât ID.3. Aceasta din urmă va fi similară ca dimensiune cu un Polo, unul dintre compactele producătorului german.

Având în vedere că Volkswagen ID.3 are ceva din spiritul unui Golf, nu este deloc exclus ca aspectul vizual al viitoarei mașini electrice să fie inspirat din Polo. Un lucru este însă sigur, va avea un preț de pornire de aproximativ 24.000 de dolari sau 20.000 de euro.

Conform informațiilor obținute de Reuters pe marginea acestui subiect, proiectul Volkswagen este pentru un ”BEV micuț”. Ca referință, BEV este abrevierea de la Battery Electric Vehicle (Vehicul Electric cu Baterie). Interesul nemților pentru astfel de creații accesibile mai prietenoase cu mediul înconjurător pleacă de la faptul că majoritatea statelor vor adopta restricții din ce în ce mai aspre în raport cu mașinile diesel și pe benzină.

În funcție de dotări, prețul va fi între 20.000 de euro și 25.000 de euro, făcând-o mult mai ieftină decât ID.3 și iminentul ID.4. Astfel, va fi un concurent direct pentru cea mai ieftină mașină de la Tesla, care ar trebui să fie lansată în următorii trei ani, în funcție de progresele pe care le face compania în dezvoltarea unor baterii mai ieftine, dar la fel de bune.

Pentru că până la această oră nu există nicio confirmare oficială legată de acest autoturism electric din partea Volkswagen, trebuie perceput cu un grad sporit de reticență. Pe de altă parte, gigantul nemțesc a anunțat de curând investiții de 73 de miliarde de euro în cercetarea și dezvoltarea de mașini electrice. Este improbabil ca în acele cifre să nu intre și o mașină electrică mai ieftină.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: