Volkswagen pregătește mașina electrică pe care chiar ți-o vei putea permite

Volkswagen pregătește mașina electrică pe care chiar ți-o vei putea permite

Volkswagen, cel mai mare producător auto al lumii, vrea să vină cu mașina electrică pe care chiar să și-o permită toată lumea.

Volkswagen ar pregăti lansare unui autoturism electric accesibil pentru toată lumea. Grupul german ar urgenta apariția pe piață a unui autovechicul de dimensiuni mici și cu prețuri extrem de accesibile, scrie Reuters. E o strategie bună, mai ales că oficialii de la Bruxelles pregătesc reguli mai dure împotriva poluării.

Proiectul poartă numele de „Small BEV (Battery Electric Vehicle)”, susțin surse apropiate situației.

Volkswagen vrea ca și electrica să fie mașina poporului

În limba germană, Volkswagen fix asta înseamnă: mașina poporului. Dar constructorul vrea ca acest lucru să fie valabil și pentru o electrică de-a sa. Cel mai probabil, noul autoturism ar putea să aibă mărimea unui Polo și ar urma să coste undeva între 20.000 şi 25.000 de euro.

Deloc întâmplător, planurile VW vin după ce și Tesla a anunțat că se pregătește să vină tot cu o mașină electrică în jurul a 25.000 de dolari.

Dacă germanii își pun planul în aplicare, înseamnă că noua electrică va fi mai ieftină decât modelul electric Volkswagen ID.3, care a fost lansat pe piaţă în luna septembrie.

Volkswagen nu a oferit alte detalii cu privire la modul în care ar putea arăta viitorul automobil electric de masă, când ar putea fi lansat şi unde ar putea fi construit. Grupul auto german estimează că noile ţinte de emisii mai stricte ale Uniunii Europene îl vor forţa să crească proporţia ocupată de vehiculele hibride şi electrice în vânzările sale totale de autoturisme în Europa până la 60% în 2030, de la o ţintă anterioară de 40%.

La începutul acestei luni, Volkswagen şi-a majorat investiţiile planificate în tehnologiile digitale şi vehiculele electrice până la 78 miliarde euro în următorii cinci ani, dintre care aproximativ 35 miliarde euro vor fi investite în mobilitate electrică. În prezent, marca VW intenţionează să construiască 1,5 milioane de autoturisme electrice până în 2025.