Cea mai bună veste despre Tesla: de ce să nu-ți cumperi altă mașină electrică

Cea mai bună veste despre Tesla: de ce să nu-ți cumperi altă mașină electrică

În cazul în care cochetezi cu achiziția unei mașini electrice, cel mai important criteriu ar trebui să fie dat de autonomie, iar Tesla face o treabă remarcabilă.

Mașinile Tesla sunt unele dintre cele mai avansate din lume din prisma tehnologiei ascunse sub capotă. Dincolo de algoritmii de inteligență artificială și un marketing foarte bun, un autoturism Tesla se pare că face legea când vine vorba de autonomie. Acest detaliu în sine nu reprezintă o informație spectaculoasă, dar lucrurile s-au mai schimbat între timp, din bine în mai bine.

EPA este autoritatea americană pentru protecția mediului și tocmai a publicat cea mai recentă ediție a raportului anual de eficiență în materie de combustibil pentru autoturisme. Unitatea de măsură folosită este MPGe (mile pe galon în echivalent benzină). Partea relevantă a ecuației este însă că edițiile din 2021 de Model 3, X și Y sunt cele mai bune când vine vorba de autonomie pentru mașini electrice. Nu are rost să-ți iei altceva, dacă această particularitate de eficiență este foarte relevantă pentru tine.

În vârful piramidei se află Tesla Model 3 Long Range AWD reușit să parcurgă 160 de kilometri cu doar 25 KWh sau 134 MPGe, dacă înțelegi unitatea de măsură a EPA.

Abia pe locul 5 în același top 10 se află o mașină care nu este produsă de Tesla. Este vorba de Mini Cooper SE, cu doar 108 MPGe. Celelalte două mașini din top 10 care nu sunt Tesla, pe lângă Mini electric, sunt Polestar 2 cu 92 MPGe și Volvo XC40 EV cu 79 MPGe.

Dincolo de upgrade-urile tehnologice care au dus la sporirea autonomiei la modelel de Tesla pentru 2021, compania condusă de Elon Musk ar fi făcut legea în clasament și fără actualizările respective. Ca referință, Tesla Model 3 Long Range pentru 2020, versiunea disponibilă de un an pe piață, se bucură de 121 MPGe.

Tesla mai are mici probleme când vine vorba de calitatea construcției și opțiunile de condus semi-autonom, dar cei de la EPA sunt convinși că tehnologia din bateriile sale este cu mult înaintea concurenței.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI