Tesla e de neoprit în pandemie: cum se uită Elon Musk de sus la ceilalți constructori

Tesla e de neoprit în pandemie: cum se uită Elon Musk de sus la ceilalți constructori

Tesla bate record după record chiar și-n plină pandemie și e de înțeles de ce ceilalți producători se uită cu invidie la Elon Musk.

Tesla nu numai că a reușit să se mențină pe linia de plutire, dar a și înregistrat profit pe perioada pandemiei. Modelele electrice s-au vândut extrem de bine, chiar dacă a fost o perioadă când fabricile au fost închise, iar China, cea mai mare piață auto a lumii a dat semne că se îmbolnăvește.

Tesla a anunțat că în trimestrul al treilea a obținut un profit net de 331 de milioane de dolari, la venituri de 8,77 de miliarde de dolari. Este pentru al cincilea trimestru consecutiv în care Tesla a raportat profit.

Tesla, profit uriaș în pandemie

Tesla a livrat în trimestrul al treilea 139.300 de vehicule, un volum care reprezintă un nou record pentru companie. Veniturile obținute din producția de automobile s-au dus la 7,7 miliarde de dolari, reprezentând 91% din veniturile totale consemnate în trimestrul analizat. Marja brută a urcat, de asemenea, de la 18,7% la 23,7%.

Cheltuielile operaționale ale companiei au avansat puternic, cu 33% față de trimestrul anterior, la 1,25 de miliarde de dolari, ca urmare a proiectelor de construcție a unor fabrici noi, în Austin, Texas, și Brandenburg, Germania, între alte investiții.

La adunarea anuală a acționarilor Tesla din 2020 și la prezentarea unui nou model de baterie, în septembrie, CEO-ul și cofondatorul Elon Musk a declarat că livrările de vehicule vor crește în acest an cu 30%-40%, față de anul trecut, ceea ce implică un interval cuprins între 477.750 și 514.500 de automobile.

Tesla a efectuat în trimestrul al treilea o divizare a acțiunilor în proporție de cinci la unu. Atunci când o companie își divide acțiunile, valoarea sa totală nu se schimbă, dar acest lucru permite investitorilor mai mici să cumpere acțiuni.

E drept că e o perioadă în care tranziția la electrice se face și mai accelerat, dar criza nu și-a spus cuvântul în cazul Tesla. Producătorul american e pe cale să încheie, așadar, cel mai bun an al său. Iar planurile de viitor sunt mari. Datorită profitului înregistrat, ele chiar pot fi puse în practică.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: