10 nov. 2020 | 08:11

Ce se întâmplă cu Cinema City: cel mai mare operator de cinema din România a făcut anunțul trist

ACTUALITATE
Ce se întâmplă cu Cinema City: cel mai mare operator de cinema din România a făcut anunțul trist

În timp ce mall-urile din România rămân deschise, chiar dacă s-au închis piețele, restaurantele și multe alte domenii de activitate, ultima lovitură a fost adresată amatorilor de cinematografe.

Începând de astăzi, 10 noiembrie, Cinema City România a decis închiderea tuturor sălilor de cinematograf pe care le deține pe teritoriul țării noastre. În practică, de fapt, doar patru spații mai erau deschise la momentul de față, dar vestea este oricum una tristră.

Pentru o perioadă de timp incertă, întreaga activitate a Cinema City va fi suspendată în România. „Este incredibil de trist să vedem cinematografele noastre fără spectatori și cu ecranele oprite.”, se arată în comunicatul companiei.

Anunțul vine la aproximativ trei săptămâni după ce operatorul deschisese toate sălile de cinema din România, nu mai puțin de 237 de cinematografe în 26 de multiplexuri din 19 orașe. La momentul respectiv, tocmai fuseseră suspendate cu o săptămână înainte.

Argumentul principal pentru această decizie radicală a fost luată din cauza contextul imprevizibil actual. ”Autoritățile de la București au introdus de astăzi o nouă serie de restricții, situația fiind însă una dificilă inclusiv pe plan cinematografic la nivel global”, au menționat oficialii companiei.

Cinema City a încercat să se adapteze rapid restricțiilor impuse de pandemie, dar autoritățile au alternat foarte rapid măsurile pentru a face imposibilă susținerea acestei afaceri. Ca referință, Cinema City și-a redeschis sălile de cinematograf pe 15 octombrie, iar după 4 zile, autoritățile au decis să suspende activitatea lor în București, dar și în alte orașe din țară.

În final, nu a ajutat nici lipsa producțiilor cinematografice. „Industria cinematografică depinde de disponibilitatea noilor filme,  iar închiderea a tot mai multor cinematografe a determinat distribuitorii să amâne lansarea noilor lor proiecții, atât la nivel local, cât și internațional, nefiind fezabil să lansezi noi filme într-o perioadă incertă”, explică operatorul.

„Este incredibil de trist să vedem cinematografele noastre fără spectatori și cu ecranele oprite. Cea mai mare dorință a  noastră este să oferim spectatorilor experiențe cinematografice uimitoare. Dar ca să îndeplinim această misiune și să ne redeschidem sălile cât mai curând, trebuie să luăm decizii dificile acum. Facem o scurtă pauză pentru a ne întoarce când totul va fi bine”, a adăugat Ioana Ionescu, Marketing Manager Cinema City România.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele