Ce s-a întâmplat în Fortnite: cea mai ciudată consecință a protestelor din SUA, online

Ce s-a întâmplat în Fortnite: cea mai ciudată consecință a protestelor din SUA, online

Pentru a se alinia la noul context socio-cultural din Statele Unite ale Americii și pentru a manifesta empatie față de protestele anti-rasism, un număr mare de companii au luat diverse măsuri, unele mai logice decât altele. Creatorii Fortnite sunt ultimii pe listă.

După câteva săptămâni de proteste împotriva rasismului sistemic din SUA, tot mai multe companii dintr-o varietate mare de domenii de activitate au încercat să se alinieze la noul set de circumstanțe cu diverse măsuri. Cei de la Epic Games nu au făcut neapărat un anunț pe marginea modificărilor aduse popularului Fortnite, dar în urma celei mai recente actualizări, gamerii au sesizat o schimbare importantă.

Dacă te joci Fortnite în următoarea perioadă, vei sesiza că nu mai există mașini de poliție în joc, niciuna. Schimbarea radicală a fost implementată prin cel mai recent update, iar conform unui raport publicat de Wall Street Journal, gestul are legătură cu protestele din cadrul campaniei Black Lives Matter împotriva violenței polițiștilor.

Aparent, dezvoltatorul jocului a luat cu greu această decizie și a insistat pe faptul că gestul nu este o măsură politică. Sursa anonimă citată de WSJ a spus că cei de la Epic Games au vrut doar să dea dovadă se sensibilitate față de problemele cu care se confruntă jucătorii.

Gestul celor de la Epic Games este doar cel mai recent dintr-o serie de măsuri introduse în diverse jocuri în ultimele săptămâni. Creatorii Call of Duty: Modern Warfare au introdus în joc un mesaj legat de mișcarea Black Lives Matter. Activitatea online din GTA Online și Red Dead Online a fost întreruptă în urmă cu câteva săptămâni ca o manifestare de empatie pentru aceeași situație tensionată din SUA.

Gestul celor de la Epic, deși mai discret decât în cazul altor companii, încearcă totuși să conștientizeze ce se întâmplă pe străzile marilor orașe din America, fără să alieneze totuși posibili cumpărători. În trecut, creatorii Fortnite au insistat pe faptul că nu vor bloca niciodată jucători din cauza discursului politic, indiferent de partidul susținut.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI