16 mart. 2020 | 19:23

Ce-am văzut pe Netflix și-ți recomand și ție, dacă nu mai știi la ce să te uiți

ACTUALITATE
Ce-am văzut pe Netflix și-ți recomand și ție, dacă nu mai știi la ce să te uiți
Darren Criss, în The Assassination of Gianni Versace

Acum că stai acasă mai mult ca niciodată, Netflix și alte servicii de streaming sunt printre cele mai bune modalități prin care să faci timpul să treacă mai ușor.

În plină pandemie, cel mai bine e să stai acasă, pentru combaterea răspândirii noului coronavirus. Iar dacă pentru mulți izolarea la domiciliu e un chin, eu fac parte din categoria care apreciază, într-o oarecare măsură, perioada asta. Câteodată programul obișnuit e prea agitat, iar o pauză nu stică aproape niciodată. Acum, că izolarea la domiciliu e încurajată de toată lumea, nu te mai simți nici vinovat că n-ai ieșit din casă de o săptămână.

Ca să faci timpul să treacă mai repede, Netflix este una dintre cele mai bune soluții.

Platforma adaugă aproape în fiecare zi titluri noi, ceea ce înseamnă că opțiunile sunt destule. Numai că, în unele cazuri, prea multe opțiuni ajung să te copleșească, pentru că ți-e greu să iei o decizie. Poți ajunge la ceea ce americanii numesc FOMO (fear of missing out). Este o senzație de anxietate care te împiedică să te bucuri de alegerea pe care o faci pentru că ai mereu impresia că ai fi putut face una mai bună. Se aplică și atunci când dai scroll pe platformă să alegi un film sau un serial la care să te uiți.

Pentru asta, ți-am pregătit o listă cu câteva dintre titlurile pe care eu le-am urmărit pe platformă și pe care ți le recomand și ție.

Recomandări de filme și seriale de văzut pe Netflix

Filme

The Two Popes

Filmul a fost lista celor nominalizate la premiile Oscar din 2020. N-a câștigat și, sincer, nici nu merita să câștige neapărat, în comparație cu celelalte nominalizate la aceleași categorii. Totuși, asta nu înseamnă că nu e un film bun.

Îți arată dinamica dintre papa Benedict al XVI-lea și actualul papă, Francisc și te ajută să-i înțelegi puțin mai bine pe fiecare. Chiar dacă e un film cu și despre papi, nu e neapărat un film religios. Nici Anthony Hopkins și nici Jonathan Pryce nu dezamăgesc nici în această producție. Iar Pryce seamănă atât de tare cu papa Francisc, că pare că acesta din urmă a luat o pauză de la Vatican să facă niște bani extra într-o producție Netflix.

Into the Wild

Filmul este unul ceva mai vechi, din 2007, și spune povestea reală a unui tânăr absolvent de facultate care renunță la economii și bunuri materiale pentru a-și duce viața în liniște, în sălbăticie, departe de materialismul și consumerismul care definesc societatea.

Dacă ar trebui să aleg un cuvânt care să descrie atât personajul principal, cât și filmul, ar fi „idealist”. Dacă nu te va enerva, cel mai probabil, te va pune puțin pe gânduri.

Soldații. Poveste din Ferentari 

Filmul în regia Ivanei Mladenovic este bazat pe romanul cu același nume scris de Adrian Schiop. Îl are în centru pe un antropolog care se mută în Ferentari pentru a-și scrie doctoratul despre manele. Aici se întâlnește cu Alberto, un fost infractor de etnie romă de care se și îndrăgostește.

Filmul nu e neapărat pentru toată lumea, în special pentru cei cu prejudecăți. Totuși, îți va arăta într-un mod cât mai sincer cum se întâmplă, de fapt, lucrurile în comunitățile minoritare, fie că vorbim despre persoane gay sau de etnie romă.

Serial de văzut pe Netflix

American Crime Story

American Crime Story este o combinație între serial și mini-documentar din care înțelegi mai bine evenimente din trecut legate de criminali și crime celebre. Până acum, serialul are două sezoane pe Netflix, fiecare dedicat câte unei crime.

În primul, numi The People vs. O.J. Simpson, vezi cum s-a desfășurat procesul în care celebrul jucător de fotbal american a fost acuzat de uciderea soției sale. Al doilea este dedicat asasinării creatorului de modă Gianni Versace. Rolul asasinului, Andrew Cunanan, este interpretat de Darren Criss, care a și câștigat premiul Emmy în 2018 pentru cel mai bun actor principal într-o serie limitată.

Chiar dacă în unele cazuri ți s-ar putea părea că acțiunea se desfășoară prea lent (în special în cazul sezonului cu asasinarea lui Versace), nu prea ai șanse să te plictisești urmărind episoadele.

Documentar

Don’t F*** with cats

Docu-seria mi-a atras atenția din prima datorită titlului. E despre câțiva membri ai unui grup de Facebook care au contribuit la prinderea unui criminal în serie. Totul începe de la torturarea unor pisici, dar lucrurile devin tot mai serioase pe parcurs.

Mă văd nevoită să fac un disclaimer ca cel pe care-l auzi la televizor, că documentarul te poate afecta emoțional. Dacă ești sensibil, ia în considerare că scenele de violență sunt descrise extrem de grafic și nici imaginile nu-s cele mai lipsite de cruzime.