24 apr. 2020 | 08:30

Ce afaceri se deschid după 15 mai: Ludovic Orban a schimbat schimbarea

ACTUALITATE
Ce afaceri se deschid după 15 mai: Ludovic Orban a schimbat schimbarea

În ritmul în care se răzgândesc oficialii din Guvernul României, nimic nu este mai distructiv decât să urmărești știrile. Ce ai citit ieri nu mai este valabil și azi, exact cum s-a întâmplat cu anunțul de ieri referitor la deschiderea afacerilor după 15 mai.

Ieri discutam despre deschiderea afacerilor din România. Părea că s-a făcut o promisiune referitoare la restaurante, baruri, hoteluri și școli. Astăzi, Ludovic Orban a venit cu alte proiecte pe marginea aceluiași subiect. Singurul lucru care a rămas în picioare este data. După 15 mai, ar trebui să vedem primele relaxări ale restricțiilor impuse pe timpul pandemiei. Nu știm exact care vor fi acestea, pentru că se schimbă de la o zi la alta, dar informațiile pe care le avem acum nu mai vizează, din păcate, restaurante, baruri, cafenele.

Singurele care se vor redeschide cu siguranță după 15 mai sunt hotelurile. Premierul Ludovic Orban a vorbit despre acest subiect într-o intervenție la B1 TV. „Când se vor relaxa măsurile va exista o mişcare mai mare a cetăţenilor, va exista o posibilitate de reluare cel puţin a sectorului hotelier. În ceea ce priveşte reluarea activității la restaurante, suntem încă într-o analiză foarte serioasă. Pentru că noi înainte să relaxam anumite măsuri facem o anchetă epidemiologică. Nu pot să dau un orizont de timp, nu ştim când se vor redeschide. În ceea ce priveşte hotelurile, hotelurile cu siguranţă nu vor avea restricţii, hotelurile vor putea funcţiona în anumite condiţii de respectare a unor reguli prin care să se reducă la maxim posibilitatea de infectare. Asta va depinde şi de mişcarea oamenilor şi nevoia oamenilor de cazare”, a spus premierul Ludovic Orban.

În ceea ce privește eliminarea necesității declarațiilor după data de 15 mai, acel detaliu nu înseamnă că nu riști să-ți iei amendă dacă ignori regulile de distanță. Nu ai voie să te deplasezi în grupuri mai mari de trei persoane. „Anunţul preşedintelui este clar. Se vor elimina restricţiile la libera circulaţie. Cetăţenii se vor putea mişca liber, vor putea ieşi din casă. Această măsură se aplică tuturor cetăţenilor, inclusiv a celor de peste 65 de ani. Sigur că vor trebui respectate nişte reguli, reguli de distanţare fizică, să nu stea în grupuri mai mari de 3 persoane, să poarte mască. Să poarte măşti la birou, spații comerciale, mijloace de transport în comun, la locul de muncă”, a spus Orban.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele