07 oct. 2020 | 07:05

Bursa de pe Wall-Street, îngropată de Donald Trump: ce au pățit acțiunile din cauza președintelui SUA

ACTUALITATE
Bursa de pe Wall-Street, îngropată de Donald Trump: ce au pățit acțiunile din cauza președintelui SUA

La mai puțin de 24 de ore după ce a ieșit din spital, Donald Trump a reușit să îngroape acțiunile de pe Wall Street printr-un anunț incendiar.

În cazul în care ai crezut că infectarea cu coronavirus a președintelui SUA l-a făcut un pic mai bun sau mai empatic cu soarta americanilor grav afectați de coronavirus, te înșeli amarnic. După ce a avut parte de mai multe tratamente experimentale împotriva infecției cu Covid și a interacționat cu ce mai bună echipă de medici de pe teritoriul Statelor Unite, Donald Trump a dat-o de gard pe două fronturi.

Oficialul de la Casa Albă a le-a spus oamenilor cu o seninătate aberantă că nu trebuie să se teamă de Covid-19 și nu au de ce să permită virusului să le controleze viața. Asta a fost în prima parte a zilei. În a doua parte, a anunțat pe Twitter, canalul său oficial de comunicații pentru probleme ale statului, că a încetat o orice discuție cu democrații referitoare la un ajutor financiar pentru oamenii obișnuiți și pentru afacerile mici din teritoriu.

În schimb, a reușit să transforme acest ajutor, care ar trebuit să vină urgent, într-o formă de pomană electorală, condiționând existența sa de dobândirea unui nou mandat. Oficialul a spus cât se poate de clar că este primul lucru pe ordinea de zi, după ce ”va câștiga alegerile din 3 noiembrie”.

La scurt timp după ce a făcut anunțul, Dow Jones a scăzut cu 1,34% încheind la 27.772,76 puncte. Nasdaq-ul, dominat de acțiunile pe tehnologie, a scăzut cu 1,57% până la 11.154,60 puncte, iar S&P 500 a cedat 1,40% închizând la 3.360,97 puncte.

„Le-am cerut reprezentanților mei să nu mai negocieze până după alegeri”, a scris pe Twitter Donald Trump, acuzând-o pe liderul democraților din Congres, Nancy Pelosi, că nu a negociat „cu bună-credință”. „De îndată ce voi câștiga, vom vota asupra unui plan mare de ajutor care se va concentra pe lucrătorii americani și întreprinderile mici”, a adăugat șeful administrației de la Casa Albă.

Toți au sperat că acești bani vor veni în curând. Speranța unor noi măsuri de ajutor financiar a fost într-adevăr „unul dintre motoarele care au condus piața continuu în timpul primelor sesiuni din octombrie”, a spus Art Hogan de la National Securities.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele