BMW vrea să-ți vândă acest scuter electric care pare scos direct din filmele SF

BMW vrea să-ți vândă acest scuter electric care pare scos direct din filmele SF

BMW încearcă să-și revendice locul ca lider în mobilitatea electrică. Ca parte a unei suite de anunțuri care prezintă cele mai recente produse ale producătorului auto german, BMW a dezvăluit un nou concept îndrăzneț de scuter electric: Motorrad Definition CE 04.

Pentru forma adevărată a conceptului, compania nu a lansat nicio specificație și nu a spus dacă sau când se va transforma într-o motocicletă reală pe care oamenii o pot cumpăra. Dar BMW a spus că scopul său este “redefinirea segmentului de scutere” – și nu poți face asta foarte bine fără a pune ceva în producție.

Scuterul misterios de la BMW

În special, Motorrad Definition CE 04 are un design dintr-un roman al lui William Gibson. Caroseria alungită, joasă și partea frontală în creștere diagonală creează o pauză curată de la aspectul scuterelor așa cum le cunoaștem.

bmw scuter electric

Bateria se află în partea inferioară a corpului, creând mai mult spațiu pentru stocare. Așa că, de exemplu, poți depozita o cască într-un compartiment ascuns sub scaun.

bmw scuter electric

BMW a spus că a expus în mod deliberat tehnologia bicicletei ca parte a designului, motiv pentru care panourile laterale nu acoperă complet secțiunea din spate a vehiculului.

“Un scuter nu este o “bicicletă distractivă” care este luată la plimbare pe munte pe vreme frumoasă, ci un vehicul practic de zi cu zi pentru a merge de acasă la birou sau pentru a te întâlni cu prietenii seara – pur și simplu un vehicul pentru fiecare zi în oraș”, spune Alexander Buckan, care conduce divizia Motorrad a BMW.

Încă o încercare pentru vehiculele electrice BMW

Producătorul german a lucrat din greu la dezvoltarea unei întregi culturi de vehicule cu două roți alimentate de baterii. Anul trecut, a mai dezvăluit astfel de vehicule, precum Motorrad Vision DC Roadster. Dar, cu CE 04, BMW se bazează pe scuterul său electric destul de practic C Evolution, lansat pentru prima dată în 2014.

În ultima jumătate de deceniu, BMW a actualizat C Evolution suficient încât să ofere o autonomie de 160 de kilometri pe încărcare și o viteză maximă de 130 de kilometri pe oră.

Dar a fost evident că BMW vrea să facă lucruri mai mari și mai bune cu o divizie de mobilitate electrică.

În 2016, BMW a făcut totul cu motocicleta concept Vision Motorrad Next 100, care părea că ar fi scoasă direct din platoul unui film cu super-eroi.

Și în 2017, BMW a prezentat Motorrad Concept Link, care era ca o versiune mai futuristă a modelului C Evolution. Motorrad Definition CE 04 este în concordanță cu această evoluție a designului.

BMW va avea o mulțime de concurenți dacă și când va decide mutarea CE 04 din categoria concept și în tărâmul realității pieței.

Există o varietate de scutere relativ ieftine disponibile astăzi și multe altele pe drum. NIU din China a început să își vândă motoreta electrică în SUA anul acesta. Scuterele NIU sunt utilizate de serviciul de partajare Revel, care și-a lansat serviciul de închiriere într-o serie de orașe mari. Chiar și Segway-Ninebot, precursor al scuterului electric, intră în acțiune odată cu lansarea mai multor modele noi.

Etichete: