Barna, ieșit din ”izolare” să-l atace pe Iohannis: ”Retorică populistă păguboasă”

Barna, ieșit din ”izolare” să-l atace pe Iohannis: ”Retorică populistă păguboasă”

Imaginea USR s-a devalorizat semnificativ în ultimii ani, în ochii românilor. Nu a ajutat nici reacția acidă și gratuită a lui Barna la adresa lui Iohannis.

Dintr-un exces de zel, Klaus Iohannis a lăudat ieri modul în care a fost administrată pandemia pe teritoriul României de către Guvern. Reacțiile adverse la acest gest neancorat în realitate nu au întârziat să apară. Cel mai vocal din opozanți a fost însă Dan Barna, despre care nu am mai auzit nimic de săptămâni întregi. Liderul USR s-a gândit însă că ar fi pretextul perfect pentru a ataca președintele României.

„Președintele Iohannis observă corect că guvernările PSD au fost un dezastru urmat, în opoziție, de o retorică populistă păguboasă. Însă cred că președintele se grăbește când revarsă un potop de laude pentru guvern. Pe de o parte șeful statului ne spune că nu am ajuns la final, dar domnia sa trage concluzii și ne spune că guvernul s-a comportat bine în criză. E bine și ajută să fim optimiști dar încă nu avem răspunsuri clare cu privire la o sumă de chestiuni: Dacă nu erau resurse pentru un raspuns eficient în combaterea pandemiei, de ce nu erau? Cine anume, persoane sau instituții, trebuiau să se ocupe de ele. Ce a făcut guvernul pentru ca vinovații să fie trași la răspundere?”, se întreabă retoric Dan Barna, într-o postare pe Facebook, publicată marți seara.

Într-un apogeu de sarcasm, USR-istul continuă cu întrebările aruncate în online. „Cum s-a ajuns la dezastrul de la Suceava? Există o responsabilitate administrativă sau politică acolo? A cui? Dacă nu există încă răspuns nu înseamnă că băgăm sub preș. Fiecare ne adaptăm situației de criză cum putem, fiecare dintre noi căutăm răspunsuri la întrebările individuale despre viitorul imediat. Ce facem cu copiii mici fără grădinițe, cum vom călători cu transportul în comun, încetează șomajul tehnic după starea de urgență, cum ne vor supraviețui diversele afaceri în lipsă de clienți… și multe altele. Pentru unele nu are nimeni răspuns pentru altele tare ar ajuta niste răspunsuri ale statului pentru a mai risipi din incertitudinea teribilă a acestor zile”, mai scrie liderul USR.

Citește și: