Atenție, români. Dacă ai această marcă de telefon ești spionat, spun oficialii americani

Atenție, români. Dacă ai această marcă de telefon ești spionat, spun oficialii americani

Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA în România, avertizează asupra companiei Huawei, despre care spune că își propune să controleze populația prin spionaj.

Zuckerman susține că producătorul de telefoane reprezintă un instrument utilizat de comuniștii chinezi care promovează dezinformarea.

“Huawei are un program de bonusuri pentru angajați în scopul obținerii de informații confidențiale de la concurenți. Utilizează intermediari și spioni, inclusiv “profesori” din institute de cercetare pentru a obține acces și a fura proprietatea intelectuală de la concurenți”, explică ambasadorul SUA în România.

Înaltul oficial a mai relatat și cum un profesor de la Harvard care se ocupa cu cercetarea pentru Departamentul Apărării a fost plătit cu 1,5 milioane de dolari și 50.000 de dolari pe lună de către comuniștii chinezi.

Acuzele vin în contextul în care Huawei își planifică extinderea în România

Huawei plănuiește să își extindă rețeaua de magazine și centre de servicii, inclusiv pentru infrastructura 5G, și în alte orașe în afară de București.

În acest context, SUA insistă ca România să respecte un memorandum prin care se obligă să elimine furnizorii 5G care nu sunt de încredere. Iar ambasadorul SUA vrea să se asigure că Huawei va fi trecută pe această listă pentru excludere.

Guvernul României pregătește un act normativ prin care, pentru comunicațiile la nivel național, vor fi folosite doar echipamentele și soft-urile furnizorilor care “nu se află sub controlul unui guvern străin”.

Zuckerman a mai atras atenția și asupra campaniilor de dezinformare lansate de Huawei, menționând că sunt extrem de periculoase.

“Huawei este un braț corupt al regimului comunist chinez și al sistemului său de securitate. Huawei a fost pusă sub acuzare de către procurorul american pentru Districtul de Est al statului New York pentru numeroase fapte, printre care se regăseau și cele de fraudă, furt de tehnologie, spălare de bani și alte activități infracționale”, a mai spus Zuckerman.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: